Baleset-megelőzési előadás középiskolásoknak


2017-06-18 12:40:09  | cikk:  | 


Baleset-megelőzési előadás középiskolásoknak főképe
A három legfőbb balesetet okozó tényezőről tájékoztatták a pápai rendőrök a helyi középiskolásokat.

A Pápai Rendőrkapitányság tavalyi évben útnak indított „Három a gyilkos” című rendezvényének célja, hogy a gyorshajtás, az ittas vezetés és a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztásával járó veszélyekre hívja fel azon középiskolások figyelmét, akik már rendelkeznek vezetői engedéllyel, vagy annak megszerzését tervezik. A pápai Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában 2017. június 1-jén délelőtt tartott rendezvényen a megelőzési előadó a segélyhívó számok helyes használatára hívta fel a figyelmet, majd a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője a Pápai járásban történt halálos kimenetelű közlekedési baleseteken keresztül mutatta be a sebességtúllépés veszélyeit és látványos kisfilmek segítségével érzékeltette a passzív biztonsági eszközök használatának életmentő szerepét. A délelőtt vendégelőadója egy igazságügyi orvos szakértő volt, aki az ittas vezetésről és annak következményeiről adott tájékoztatást a diákoknak.
Az előadásokat követően a fiatalok az iskola udvarán kipróbálhatták a biztonsági öv szimulátort, valamint a „részeg szemüveg” segítségével megtapasztalhatták az ittasság közlekedésre gyakorolt negatív hatásait.

Képek:

nincsenek képek

A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A pápai rendőrök előállították a helyi fiatalt.

Az eljárás adatai szerint a 83-as számú főúton, Pápa-Tapolcafő irányából Takácsi felé közlekedett személygépkocsival egy 18 éves pápai férfi 2020. március 14-én 4 óra 50 perckor. Haladása során egy útkereszteződésbe érve -ahol...

2020-03-16 11:58:32

Ittas volt a sofőr


A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 18 éves egyházaskeszői fiúval szemben folytatott.

Ahogy arról korábban beszámoltunk,...

2020-01-23 13:41:59

Főbérlője pénzét lopta el


ajánlott cikk főképe

2020-02-04 11:33:13

Azonosították a pápai baleset feltételezett okozóját


ajánlott cikk főképe

2020-02-12 16:21:01

Telefonos csalók a WHO nevében