A klarinétom és én - Bödey Imre koncertje


2017-06-27 19:53:48  | cikk: ha  | 


A klarinétom és én - Bödey Imre koncertje  főképe

Bödey Imre pápai születésű zenész. Gyermekként a pápai zeneiskolába járt, ahol klarinétozni tanult, aztán a fúvószenekarban is muzsikált édesapjával. A győri konziban folytatta tanulmányait, majd Pápán zenélt a Syncomban, az Utódokban, azt követően pedig a győri színházba került. 30 éve él Németországban, ahol szintén muzsikálással kereste kenyerét.

Régi vágya volt, hogy szülővárosában koncertezzen. Egyrészt úgy érezte, hogy ennyivel tartozik köszönetképp az egész életét meghatározó élményekért, másrészt volt egy másik, egy családi ok. Bátyja temetésére nem tudott hazajönni, mert akkor volt a nagy havazás, nem tudtak volna a bécsi reptérről Pápára jutni. Így nem tudott ott lenni a végső búcsún, amin muzsikálni is szeretett volna. Adósságát, úgy érezte, mostani koncertjével sikerült némiképp törlesztenie, az pedig külön öröm volt számára, hogy számos egykori zenésztársával találkozott, felidézték a régi időket.

Bödey Tamás és Bödey Imre

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ támogatásával hirdette meg koncertjét, melynek a Huszár Közösségi Ház adott otthont. A pápai származású klarinétművész vendégeket is hívott az alkalomra: rokonát, Bödey Tamást, a Bartók Béla Zeneiskola tanárát, valamint Szabó Rajczi Katalin és dr. Szabó András klarinétművészeket. A műsorban könnyed dallamok szerepeltek, elhangzott többek közt a Rag of Rags, a Desafinado, a Polka két klarinétra és My way című dal is.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-05-27 22:23:26

125 éves a Jókai Kör


ajánlott cikk főképe

2018-05-28 08:35:30

Bemutatók, szórakoztató programok, gyermeknapi játszóházak az expón


ajánlott cikk főképe

2018-10-14 18:58:48

Őszi családi játszóház a színházban


ajánlott cikk főképe

2018-06-11 21:35:06

Közlekedésbiztonsági útravaló fiataloknak