Keresztmetszet a Diákgalériában


2010-04-29 19:02:28  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Keresztmetszet a Diákgalériában főképe
A Tudás-Szín-Tér Diákgaléria projektjén belül a Türr István Gimnázium néhány tanulójának munkáját láthatják az érdeklődők mától a Jókai Mór Művelődési Központ emeleti előadótermében, Keresztmetszet címmel. A Diákgaléria  komplex tehetséggondozási színtérként  a képzőművészet terén megnyilvánuló önkifejezési törekvések szabad kibontakoztatásának formája, eszköztára kíván lenni. Ebben a felfogásban készülnek a kiállításra szánt munkák a projekt előkészítő szakaszában megvalósuló műhelymunka keretében. 
A Diákgaléria innovatív kezdeményezése abban áll, hogy a munkák elkészítése után a kiállító diákok maguk végzik  egy-egy felkért művész-tanár (mentor), jelen esetben Fekete Gábor segítségével a plakát, meghívó tervezését, nyomdai előkészítést, rendezést, azaz egy tárlat megvalósításának fontos tennivalóit.
Kocsis Gyula, szakmai koordinátor köszöntő szavai után Mészáros Dorottya saját novelláját adta elő, majd a First Hits zenekar játszott, melynek tagjai szintén türrös tanulók.
A kiállítást az iskola igazgatónője, Gruber Marianna nyitotta meg, aki elmondta, nagyon örül, hogy a Türr István Gimnázium is lehetőséget kapott a képzőművészet különböző ágaiban, a fotógráfiában, a festészetben, a grafikában és a plasztikában való bemutatkozásra, melyre negyvenhárom lelkes diák készített alkotást.

A tárlat május 31-ig látható.
A Diákgaléria projekten belül még 2 iskola, a Református Gimnázium Kollégiuma és a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola tanulóinak alkotásait tekinthetik meg.


Képek:

A kiállítók:
Beimli Enikő, Csonka Eszter, Csurgay Anna, Falaki Máté, Farkas Csaba, Farkas Enikő, Farkas Petra, Fejes Fanni, Fekete Krisztina, Gál Sztella, Gondor András, Gulyás Eszter, Gyimóti Andrea, Horváth Diána, Kecskés Georgina, Kertész Dávid, Kirsli Klaudia, Koncz Gergő, Kovács Valéria, Lugosi Adrienn, Lükő Barbara, Mándl Andrea, Marosi Gyöngyi, Menyhárt Noémi, Nagy Dalma, Németh Eszter, Preinger Erik, Sötét Eszter, Stark Szabina, Székely Mária, Szigeti Zsófia, Szolnoki Barbara, Szűr Tamás, Takács Katalin, Tamás Eszter, Teke Eszter, Toc Eliza, Vági Petra, Vajda Zsófia és Varga Benedek
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-08 15:27:32

Szigorú takarékossági intézkedésekről döntött a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-05-10 12:47:03

Szentmise a szabadban


ajánlott cikk főképe

2020-01-09 21:40:26

Bem József megyei matematika verseny a Weöresben


ajánlott cikk főképe

2020-03-24 20:45:25

Megindult a digitális tantermen kívüli oktatási rend