Szent Benedek szoborszentelése Pápán


2017-07-12 13:22:05  | cikk: Lampért Gábor  | 


Szent Benedek szoborszentelése Pápán főképe
A  pápai Szent Benedek Plébánia udvarán álló szobor-Európa és a helyi plébánia fő védőszentjének  - Szent Benedeknek,  fából faragott szobrának felszentelésére került sor. Az ünnepi szentmise főcelebránsa, Márfi Gyula veszprémi érsek volt. - tájékoztatott Lampért Gábor sajtókapcsolattartó-referens.

Hívők sokaságával telt meg a pápai Szent Benedek plébánia udvara, ahol a templom búcsúját ünnepelve, megáldották az elkészült, Szent Benedek apát szobrát.

A szobor mérete, meghaladja a 2 métert. A monumentális szobor, betonalapzatot kapott, ennek kivitelezője a Pápai Városfejlesztő Kft.

Az új szakrális elemet, az 5 éve létesített Fény útja,14 stáció fogja közre a plébánia udvarán.

Szent Benedek szobrának elkészítése a helyi plébánia képviselő testületének ötlete volt.

A faragott szobor elkészítésében érdeme van: Bálint József faszobrásznak, Rádi Róbertnek, Kincses Lászlónak, Nagy Viktornak.

A ma emberének is helytálló és követendő a Benedek rend híres jelmondata: „Ora et labora” –Imádkozzál és dolgozzál!-mondta kiemelten a veszprémi érsek.

A szentmisét, családi nap követte az udvaron.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

Nem szeretem a rózsaszínt. A meleget sem.
Pedig kánikula lesz. De csapatnak márpedig lenni kell! Akkor gyerünk!
Kés, deszka, kanál, fűszerek. Terítő, virág. Virág? Hm.
Pisti jön és elfuvaroz. Fát hasogat, tüzet gyújt, bográcsot állít. Kincs a segítsége.
A padtársak: kolléga...

2019-07-23 16:28:39

Egy főzőverseny margójára


PÁPA időjárás