Baráti lovastalálkozó a nosztalgia jegyében


2017-07-15 16:47:43  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Baráti lovastalálkozó a nosztalgia jegyében főképe
Mint arról korábban hírt adtunk, a Pápai Lovas Club idén ünnepli fennállása 50. évfordulóját. A fél évszázados jubileumnak emléket állító rendezvénysorozat keretében korábban sikerrel rendezték meg az ünnepi közgyűlést és a lovasmajálist, ezúttal pedig lovas-találkozóra várták azokat az egykori és jelenlegi lovasokat, régi tagokat, akikkel a klub az egykori Dél-nyugat Dunántúli Területi Lovas Szövetség égisze alatt kapcsolatban állt. Sokan fogadták el a szervezők meghívását a közös nosztalgiázásra, melyen Pápa Város Fúvószenekara adott rövid műsort, majd Cserny Pál köszöntötte a meghívott vendégeket, köztük természetesen az alapító tagokat. A klub elnöke megemlékezett a megalakulásról, és az indulás viszontagságairól, úgy fogalmazott, 50 év egy ember életében is nagy idő, egy szervezetében pedig még nagyobb.
- A megalakulás Varga Sándor tanár úr ötlete alapján 1967-ben valósult meg, a kezdeti időszak meglehetősen nehéz volt, de egyre többen álltak mellénk, sok segítséget kaptunk, majd Hajnóczky Béla vezetésével - aki később a Magyar Lovas Szövetség legmagasabb kitüntetését, a Széchenyi István Lovas Emlékérmet is átvehette - elindultak az edzések. Területei, országos, sőt nemzetközi szinten is egyre jobb eredményeket értünk el, a többi pedig már történelem.
- Korábban az egyesületeket országos és területi elrendeződés alapján osztották be, mi pedig Vas és Zala megyével együtt az utóbbiba tartoztunk – elevenítette fel a korábbi versenyrendszert Kocsis László, a Lovasiskola üzemeltetője. Kiváló volt a kapcsolat a többi megye egyesületeivel, a területi fordulókon nagyon családias volt a hangulat, rengeteg barátság szövődött.
Kocsis László elmondta, a ’90-es évek elején megszűntek a területi szövetségek és a sporttörvény értelmében megyei lovas-szövetségek alakultak, ennek ellenére a kapcsolatok megmaradtak. – Ritkán találkozunk a korábbi versenyzőkkel, a klubok képviselőivel, mostanra az egynapos bajnokságok alkalmával nincs idő leülni beszélgetni, de úgy gondoltuk, ennek a baráti összejövetelnek mindenképp helyet kell kapnia a jubileumi programok sorában. Örülök, hogy ilyen sokan eljöttek, és annak is, hogy a legkisebbek rövid bemutatóval meg tudták mutatni, hogy már most milyen ügyesek a nyeregben.
A délelőtt folyamán a fúvószenekar és a Bőhm Lovasudvar fiataljainak bemutatója mellett fellépett a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület Nefelejcs utánpótlás csoportja is. Az ünnepi találkozó közös ebéddel, koccintással és jó hangulatú nosztalgiázással zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-15 11:21:08

Strandkézilabda csapatot építenek


ajánlott cikk főképe

2020-06-23 14:55:53

Jövő héten indul a kézitábor


ajánlott cikk főképe

2020-09-01 15:08:35

Megdőlt a tavalyi csúcs


ajánlott cikk főképe

2020-06-23 14:13:15

Újra a dobókörben