Bűnmegelőzési program a Várkertfürdőben


2017-08-21 21:19:12  | cikk: HuHa  | 


Bűnmegelőzési program a Várkertfürdőben főképe
A Házhoz megyünk program keretében keresték fel a Várkertfürdőt a minap a Pápai Rendőrkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, hogy a fürdőzők figyelmét felhívják otthonaik, értéktárgyaik védelmére és hasznos jótanácsokkal segítsék a strandolókat a bűnmegelőzés terén.

Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes tájékotztatta az érdeklődőket

A Pápai Rendőrkapitányság múlt évben csatlakozott az ORFK által indított Házhoz megyünk programhoz. Ez a program kezdetben a vagyonbiztonságot helyezte előtérbe, főként a lakásbetörések, besurranások, alkalmi lopások és az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekre hívta fel a figyelmet, az idei évben azonban már kiterjesztették a programot, és a vagyonvédelem mellett az áldozatvédelemmel, családon belüli erőszakkal, a drog prevencióval és az internetes bűncselekményekkel kapcsolatban is tájékoztatjuk a lakosságot – tudtuk meg Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredestől a fürdő strandján tartott kitelepülésen. A helyi rendőrség ebben az évben több helyszínen is tartott ilyen kitelepülést, augusztus 18-án pedig a Várkertfürdő volt a helyszín.

Minden korosztály számára készültek kiadványokkal 

A rendőrök személyes beszélgetésekkel és kiadványokkal tájékoztatták az érdeklődőket. A fiataloknak az internet veszélyeiről szóló prospektust adtak át, mely kitér az áldozattá válás veszélyeire és arra is, hogy a fiatalok hogyan kerülhetik el, hogy ők maguk internetes bűncselekmény elkövetőjévé váljanak, de az iskolai diákcsínyekről szóló kiadvánnyal is készültek, melyből megtudtatták, mi számít vicces cselekedetnek és mi az, ami már bűncselekménynek számít. A szépkorúakat a trükkös lopások elkerülésével kapcsolatos jótanácsokkal várták, az értékekkel, vagyontárgyakkal, lakással rendelkezőknek pedig például betörés-megelőzési tanácsokat tartalmazó prospektust adtak át, de volt kiadvány az alkalmi tolvajlások megelőzéséről is.
-Amíg a felnőtteket tájékoztatjuk, a kisgyermekeket játékokkal várjuk, lehet színezni, van biztonsági totónk kicsiknek és nagyoknak és a rendőrautóba is beülhet bárki – mondta el a kiemelt megelőzési főelőadó.

A rendőrautó ezúttal is nagyon népszerű volt

A pápai strandon tartott kitelepülésen a Bike Safe programra is felhívták a figyelmet a rendőrök. Gaál Csabától, a VMRFK bűnmegelőzési kiemelt főelőadójától megtudtuk, eddig több mint félezer kerékpárt regisztráltak. A regisztráció során a kerékpár jellemző adatait, egyedi azonosító jeleit és a bicikli fotóját rögzítik, így ha azt ellopják, a meglévő adatok alapján könnyebben kutatják fel. A szolgáltatáshoz egy internetes keresőprogram is kapcsolódik, amivel az ellopott kerékpárt be tudják azonosítani, ha felkerül a világhálóra.

A fürdő vendégei előbb csak távolról figyelték a rendőrautó körül és a bűnmegelőzési sátorban zajló eseményeket, aztán egyre több érdeklődő lépett közelebb, s kapott tájékoztatást a különböző bűncselekmények megelőzéséi lehetőségeiről. A kicsik körében persze a legnépszerűbb a rendőrautó volt, örömmel ültek bele, ha pedig a játékos feladatokban is részt vettek, ajándékot kaptak.

Képek:


Címkék: Várkertfürdő
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet