Megjelent az első projektkiadvány


2017-08-22 17:41:55  | cikk: HuHa  | 


Megjelent az első projektkiadvány főképe
Az önkormányzat megrendelésére a Pápai Platán Nonprofit Kft. kiadásában ma megjelent a Pápa és Vidéke különszáma, melyben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében eddig nyertes pályázatokról tájékoztatják a lakosságot. A 12 oldalas, színes lapot ma mutatta be a sajtó képviselőinek Áldozó Tamás polgármester.
A polgármester mutatta be a most megjelent kiadványt

Mint mondta, a pályázatok eredményeinek ismeretében azt ígérték, hogy a fejlesztési tervekről és azok előrehaladásáról folyamatosan tájékoztatni fogják a lakosságot és várják a projektekkel kapcsolatos észrevételeket is, ehhez pedig számos eszközt használnak fel. Az egyik ilyen, a most megjelent újság, melyet ezekben a napokban juttatnak el a postaládákba a kézbesítők.
-Ebben az újságban az eddig nyertes 10 pályázat részleteit ismertetjük, illetve azt az egyet, melynek az eredményét még nem hozták nyilvánosságra. Egyúttal az újságban található meghívóval invitáljuk a pápaiakat a szeptember 7-én tartandó közmeghallgatásra is, ahol elmondhatják véleményüket a fejlesztési tervekről – ismertette a városvezető.
A lapban ezen túl egy összefoglalót is találnak az olvasók, mely az eddigi európai uniós támogatással megvalósult beruházásokat, fejlesztéseket összegzi, egy cikk a 650 millió forint kormányzati támogatás felhasználásáról szól, egy másik pedig a TOP második körében benyújtott pályázatokat sorolja fel. A 12 oldalas kiadvány a járás kistelepüléseinek elnyert pályázatait is összefoglalja és két interjú is olvasható a lapban: dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos és Áldozó Tamás polgármester beszél többek között a fejlesztési tervekről és a projektek jelentőségéről.

Az újságot Pápán és a járás területén is házhoz kézbesítik, ezekben a napokban kell a postaládákban keresni 

-Ennek a kiadványnak ez az első példánya, de a beruházások előrehaladásával szeretnénk a továbbiakban is ilyen módon tájékoztatni a lakosságot – jelentette ki a polgármester, hangsúlyozva, hogy a szeptember 7-ei közmeghallgatás is csak az első a sorban, a következő években több ilyet is szeretnének tartani a lakosság tájékoztatására és véleményének megismerésére.
Mint megtudtuk, az önkormányzat a projektek nyilvánosság-biztosítására kötelezően előírt feladatain túl, minden lehetséges eszközt felhasznál arra, hogy a projektek a legnagyobb nyilvánosság előtt valósuljanak meg.
-Használni fogunk nyomtatott sajtótermékeket, így a Pápai Hírlapot, ami rendszeresen megjelenik és a Pápa és Vidékét, ami alkalmi kiadvány. A tájékoztatásban fontos szerepet kap a helyi média többi szereplője is: a Pápa Városi Televízió és az internetes portálok. Továbbra is felkínáljuk a lehetőséget arra, hogy a Városházán bárki betekintsen a pályázatainkba, így a most benyújtott második körös pályázatink is megtekinthetők már – sorolta Áldozó Tamás, hozzátéve, a személyes beszélgetésekre és véleménycserére is több alkalmat kínálnak majd, így például szeptemberben a Huszár lakótelepieket várják majd egy tájékoztatóra az orvosi rendelő felújításával kapcsolatban.

Fotókkal, látványtervekkel mutatja be a lap a fejlesztési terveket

Az első személyes találkozás azonban a szeptember 7-ei közmeghallgatás lesz, melyet a JMSZK színháztermében tartanak 18 órai kezdettel, s melyen a TOP első körében elnyert pályázatokat ismertetik, megerősítve és aktualitásokkal kiegészítve a Pápa és Vidéke most megjelent számát. A közmeghallgatáson az önkormányzat számít a lakossági vélemények megismerésére.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!