Nyárbúcsúztató fúvós koncert az Esterházy-kastély udvarán


2017-08-27 10:58:03  | cikk: ha  | 


Nyárbúcsúztató fúvós koncert az Esterházy-kastély udvarán főképe

Az égiek ismét kegyeikbe fogadták Pápa Város Fúvószenekarát, hisz nyárbúcsúztató koncertjük sikeréhez ezúttal is hozzájárult a kellemes idő. Sokan ott voltak az Esterházy-kastély udvarán, hogy a pápai fúvósokat meghallgassák, igazi közösségkedvenc a zenekar. Horváth Adrián karnagy elmondta, hogy számos rendezvényre hívták őket muzsikálni Pápán és környékén is, de a nyár kiemelkedő eseménye volt erdélyi útjuk, ami zeneileg, szakmai kapcsolatokat és a barátságokat tekintve is rendkívül gyümölcsöző volt.  Az idei nyár is feladatokban gazdag időszak volt, ennek intettek búcsút a koncerttel, de az ősz is sok munkát tartogat számukra.


A nyárbúcsúztató koncertre olyan dalokat válogatott Horváth Adrián karnagy, melyek átfogó képet adtak az elmúlt hónapokról; az újévi koncertről ismerős dallamok is felcsendültek, de a legnépszerűbbek, mint pédául a Pálinka-dal, minden esztendőben részei a repertoárnak. A műsor összeállításánál mindig szempont az is, hogy könnyed kikapcsolódást jelentsen az érdeklődők számára.

Ismét sokan búcsúztatták a nyarat a fúvósokkal

Az is a nyárbúcsúztató koncert hagyománya, hogy a zenekar vezetősége itt adja át a tiszteletbeli és örökös tagnak járó díjat is. Az Örökös tag-díjat minden évben olyan személy kapja, aki meghatározó zenésze Pápa Város Fúvószenekarának. Idén ezt az elismerést Csizmadia Vanda fagottosnak ítélték oda. Csizmadia Vanda 10 évesen kezdte tanulmányait a Bartók Béla Zeneiskolában Édes Lászlónénál. Vanda 13 évvel ezelőtt került be Pápa Város Fúvószenekarába, mint mondta, rengeteg élményt köszönhet ennek a közösségnek, a zenélés pedig mindig nagy öröm számára.

Csizmadia Vandáé az Örökös tag-díj

A Tiszteletbeli tag díját olyan személyek, vállakozások, intézmények, válallkozások kaphatják, akik segítik az együttest. Idén ezt a veszprémi Szemes Zsuzsanna és Pass Zoltán vehette át. Szemes Zsuzsanna 11 éves kora óta játszik oboán, 1999 óta tagja Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarának, 2006 óta pedig a veszprémi zeneiskola tanára és muzsikál a veszprémi Petőfi Színház előadásaiban is. A pápai fúvósok újévi koncertjén, fesztiválján és júniusi erdélyi útján oboistaként színesítette a hangzást, vidám természetével pedig a próbákat - hangzott el a méltatásban. Pass Zoltán 12 éves korában kezdett harsonázni, majd később tubázni tanult. Ő is a balatonfüredi fúvósok zenekarának tagja, de szükség eset
én a pápaiak sorait erősíti tubásként. Nyitott, közvetlen stílusa és zenei érdeklődése révén gyorsan beilleszkedett a zenekarba.

Mógor-Schmidt Katalin egyesületi elnök és Horváth Adrián karnagy adta át az elismeréseket Pass Zoltánnak, Szemes Zsuzsannának és Csizmadia Vandának
A nyár ugyan lassan véget ér, de ez nem jelenti azt, hogy kevesebb munkája lenne a zenekarnak. A fellépések mellett ugyanis elkezdik a felkészülést az újévi koncertre. Horváth Adrián elmondta, hogy a repertoárban szerepel majd filmzene, lesz Grease-blokk, a vendégművészek pedig a Madách Színházból érkeznek. A helyszínt egyelőre nem árulja el a zenekar, de remélik, hogy 2018-at is velük kezdi majd a pápai közönség.

Képek:


Címkék: koncert | fúvós | kastély
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet PÁPA időjárás