Megújul a Bástya lakótelepi játszótér is


2017-08-28 12:25:30  | cikk: HuHa  | 


Megújul a Bástya lakótelepi játszótér is főképe
Ezekben a hetekben a Bástya lakótelepi játszótér rendezésén dolgozik a Városgondnokság. A munkálatok során felújítják a meglévő játékokat, újakat telepítenek, megfrissítik a játékok környezetében lévő növényzetet és a megrongált, elhasználódott padok helyett új asztalt és padokat helyeznek ki. A munkálatok néhány héten belül elkészülnek, de egyes játékokat már most birtokba vehettek a gyermekek.

A lakótelep játszótere rendkívül rossz állapotban volt korábban, annak ellenére, hogy a lakóházak körülölelik, a rongálási károk itt voltak a legnagyobbak.
-Az biztos, hogy mindig nagyon sok volt a szemét, tizenéves fiatalok galeriztek itt, a padokat tönkretették, a kötelezően elhelyezendő játszótéri rend táblát elgörbítették, megtörték, a másfél hete kihelyezett új asztalt már összekarcolták, különféle jeleket vésve bele, és az újonnan lerakott pörgőjátékot is feltépték – mondta el Bakó István, a Városgondnokság igazgatója. A rend és a játékok védelmében az igazgató bízik abban, hogy a lakók rendbontás esetén értesítik a rendőröket, de ő maga is kérte a rendőrséget és a polgárőrséget, hogy esténként gyakrabban járőrözzenek erre.

Bakó István a játszótéri rend tábla mellett

Az eddig elvégzett feladatokkal kapcsolatban arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a régi, tönkrement padokat kiszedték, a körülöttük lévő aszfaltot felbontották, helyüket füvesítik, és itt is olyan új asztalt és padokat helyeztek ki, mint a többi játszótéren.
-A hintánál felfrissítjük az esési teret, vagyis megfelelő mélységig kiszedjük a homokot és új homokréteggel töltjük fel. A meglévő homokozót felújítjuk, csiszoljuk, újra festjük, és abba is friss homokot töltünk – sorolta. Új játékok is helyet kapnak a területen, a rugós játékot és a mérleghintát már birtokba is vehették a gyermekek, és a pörgőjátékot is kihelyezték, de mivel azt valakik felszabták, újra kell telepíteni. Mindezeken túl - a főtérihez hasonló - kötélpiramist is terveznek a játszótérre, bízva abban, hogy nem lesz rongálás áldozata. A játszótér körül lévő fákat, bokrokat megnyesik, megfiatalítják, a talaj egyenletlenségeit pedig igyekeznek eltüntetni, hogy rendezett környezet fogadja a családokat.

Új játékokat is telepítenek

A játszótér várhatóan egy-két héten belül elkészül, az igazgató szerint azonban az itt lakó felnőttek nem bíznak abban, hogy hosszú életű lesz.
-Azt mondták, kár ebbe energiát és pénzt fektetni, mert a tinédzserek úgyis szétszedik.
A felnőttek ugyan nem bíznak a játszótér pozitív sorsában, az itt lakó gyermekek viszont nagyon várják már, hogy elkészüljön teljesen. Ebedli Szimonetta és Keizer Gergő minden nap lejárnak a játszótérre és szerintük is nagyon ráfért már a felújítás, mert unalmas volt, hogy csak két hinta állt rendelkezésükre. Az újonnan telepített játékokat már kipróbálták és tetszik nekik.

A Bástyán lévő játszótér a harmadik, amelyet az idén felújított a Városgondnokság: tavasszal a borsosgyőri gyermekeknek készült új játékbirodalom, néhány héttel ezelőtt pedig a Gönczöl utcában lévőt adták át a kicsiknek.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!