Tanfolyamokat szervez a PVCNÖ


2017-08-28 16:56:35  | cikk: Babos Petra  | 


Tanfolyamokat szervez a PVCNÖ főképe
Megtartotta soron következő ülését Pápa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata. A testület határozatképes volt, a gyűlést Markos Róbertné elnök vezette.
Az első napirendi pontban a költségvetést módosították, amire azért volt szükség, mert megérkeztek a támogatási összegek.
Vegyes ügyek keretében elmondták, együttműködési megállapodást kötöttek a Szentgáli Nemzetiségi Önkormányzattal, melynek keretében a mátraverebélyi zarándoklaton együtt vettek részt, s segítették a megszervezést a pápaiaknak.
Markos Róbertnétől megtudtuk, Egerből keresték meg őket azzal a céllal, hogy 16 és 64 év közöttieknek szervezhetnek számítógépes képzéseket. A felhívást minden nemzetiségi önkormányzathoz elküldenek, várják tehát a jelentkezőket. Az első képzés szeptemberben indul majd Pápán, több helyszínen is.
-Első körben számítógépes alaptanfolyamot indítunk, 15 fővel. A képzéseknek iskolák adnak otthont. A 35 órás képzés modulzáróval ér véget. A tanfolyamok ingyenes – emelte ki az elnök.
-A PVCNÖ jó kapcsolatot ápol a rendőrséggel, így meghívást kaptunk a szeptemberi Rendőr Ki mit tud-ra? Várjuk a tehetséges 16 éves diákokat, akik úgy gondolják, hogy zene, tánc, ének kategóriában összemérettetnék tudásukat – fűzte hozzá az elnök.
Sándor Endre Géza elnökhelyettes elmondta, a nyár folyamán tartottak egy rendőr-roma focimeccset is négy csapat részvételével, ami rendkívül sikeres volt. A program közös pörköltfőzéssel zárult, remélik, jövőre is megszervezhetik.
A vinyei tábor is sikeres volt, a költségeket pályázati forrásból finanszírozták. A 850.000 Ft saját pénzösszeggel egészítették ki, így összesen 1.037.245 Ft-ba került 24 diákkal. A hagyományőrző táborban sok színes program várt a gyerekekre, ahol elmondásuk szerint jól érezték magukat.
A testület tagjai az ülés végén bemutatták az elkészült nemzetiségi ruháikat. Két pár népviseleti öltözet elsősorban Somogy környékéhez köthető ruha. A 120.000 Ft-ba került ruhadarabokat az egyes rendezvényeiken fogják viselni.
A félév kapcsán kiemelték, nyolc pályázatot adtak be eddig, amelyből még egyet nem bíráltak el. A félév során tartottak már játszóházat, gyermeknapot, focimeccset, tábort és zarándoklatot.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-13 07:10:37

Grafikák a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2018-09-27 22:44:29

Gazdag programot kínál az Országos Könyvtári Napok


ajánlott cikk főképe

2018-06-11 21:35:06

Közlekedésbiztonsági útravaló fiataloknak


ajánlott cikk főképe

2018-10-12 00:11:41

"Az égbolt nem a csillagoknál kezdődik..."