Kormányzati támogatás a Vasas Sporttelep megvásárlásához


2017-08-28 19:02:56  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Kormányzati támogatás a Vasas Sporttelep megvásárlásához főképe
A napokban egyedi kormánydöntés született arról, hogy Pápa Város több százmillió forintos támogatást kap a jelenleg magántulajdonban lévő egykori Vasas Sporttelep és a régi tűzoltó gyakorlópálya területének megvásárlására – jelentette be ma délutáni sajtótájékoztatóján dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő. A döntést még ezen a héten kihirdetik a Magyar Közlönyben.
Dr. Kovács Zoltán kezdeményezésére kormányzati támogatást kapott a város

Az államtitkár elmondta, Pápán jelentős rehabilitációs pályázatok következtében megújulhat a Belső-Várkert, illetve a Téglagyári út környéke, és már rendezték a Termál Kemping, a Várkertfürdő és a Petőfi Gimnázium környezetét. Ebből a sorból egyetlen terület, a régi Vasas Sporttelep és a régi tűzoltó gyakorlópálya területe maradt ki, mely „zárványként” maradt volna a rendezett területek közepén. Mivel százmilliós nagyságrendű kiadást jelent, az önkormányzat támogatást kért a kormánytól a 71 ezer négyzetméteres terület megvásárlásához.
Dr. Kovács Zoltán hangsúlyozta, az általa kezdeményezett kormánydöntést követően a városon múlik majd, hogy miként tud megállapodni a tulajdonosokkal, s ha megkötik a szerződést, akkor ennek a területnek a fejlesztése is megtörténhet. Ezáltal egy egybefüggő, rehabilitált városrész jön létre, mely rekreációs, turisztikai és sport célokat szolgál majd.


Képek:


Címkék: felújítás
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!