Későn hajrázott a Perutz


2017-09-01 21:40:25  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Későn hajrázott a Perutz főképe
Komolyan kell vennünk a Pápát, felkészültünk belőlük, kielemeztük őket, begyakoroltuk, amit játszani szeretnénk ellenük. Mi vagyunk az összecsapás esélyesei” – így nyilatkozott a Perutz FC – Kaposvár NB III-as bajnoki mérkőzés kezdő sípszavát megelőzően Artner Tamás, a vendégek edzője. Joggal bizakodhatott pontban, pontokban a Rákóczi trénere, hiszen az elmúlt három fordulóban két győzelmet és egy döntetlent értek el, míg a pápaiak továbbra is első pontjaikra vártak, nulla szerzett ponttal a 14. helyen szerénykedtek. Jobb helyzetkihasználást, bátrabb támadójátékot, koncentráltabb védekezést kért csapatától a másik oldalon Marton Miklós, akinek a munkáját továbbra is sérülések nehezítették, a Perutz a Sánta - Böröczky, Domján, Császár, Kozma – Hanzl, Nagy B. – Koncsag, Németh, Baldauf – Szabó kezdővel vágott neki a péntek esti összecsapásnak. A kezdő sípszó előtt egyperces néma főhajtással emlékeztek meg a csapat hűséges szurkolójáról, Tóth Sándornéról, Erzsi néniről valamint Kis Károly atlétaedzőről.
A vendégek léptek fel az első percekben kezdeményezőleg, igaz ez csak mezőnyfölényben mutatkozott meg, helyzetekben nem. A 20. percben Szakály lövését védte Sánta, majd Kollega tekert a jobb kapufa mellé. Fél óra játék után Baldauf nevéhez fűződik az első hazai lehetőség, a középpályás próbálkozása kevéssel kerülte el a jobb kapufát. Az első félidő hajrájában a semmiből megszerezte a vezetést a Kaposvár, egy kiugratás után Sóron bombázott a rövid felsőbe, Sántának esélye sem volt 0-1. Fordulás után Sóron lövésénél bizonytalankodott Sánta, majd negyed óra elteltével Nagy Bálint lőtt a keresztléc fölé. A 60. percben kettőre növelte előnyét a Rákóczi, egy kapuskirúgás átszállt Kozma feje fölött, Kollega pedig ezt kihasználva a bal sarokba lőtt 0-2. Hat perccel később már három volt a különbség, Andorka jobb oldali beadását a hosszún érkező Kollega lőtte a védelem asszisztálása mellett a jobb sarokba, Sánta csak a gólvonal mögött tudott beleérni a lövésbe. Az utolsó negyed órában mindent egy lapra feltéve rohamozott a Perutz, a 75. minutumban Baldauf löketét ütötte szögletre a vendég portás, a sarokrúgást Domján bólintotta a léc alá 1-3. A gól után még jobban megélénkült a meccs, a vendégek kontrákra rendezkedtek be, míg a mieink próbálták a szélekről megbontani a védelmet. A 90. percben Nagy János eladott labdájából Szabó Zsolt mehetett ziccerben, aki nem is hibázott (2-3), ám az egyenlítéshez már nem volt elegendő a három perces hosszabbítás, így a Perutz negyedik bajnokiján is pont nélkül maradt.

Perutz FC - Kaposvári Rákóczi 2-3 (0-1) Gsz.: Domján, Szabó Zs. ill. Sóron, Kollega 2

Marton Miklós: Buta egyéni hibák vezettek a vereségig, amíg ezeket nem tudjuk kiszűrni, nagyon nehezen fogunk pontokat szerezni. Főleg nem a bajnoki címre hajtó, jó erőkből álló Kaposvár ellen nem engedhetünk meg ilyen hibákat. Hetek óta nincs kapusteljesítményünk, az első gól csak hagyján, de nem tudok mást mondani, vicc, hogy kapuskirúgásból gólt kapunk? Mindent megtettünk, hogy legalább egy pontot itthon tartsunk. Rossz sorozatban vagyunk, de azt szokták mondani, minden rossz sorozat megszakad egyszer.

Artner Tamás: NB III-as szinten ez egy jó meccs volt, ehhez kellett egy jó ellenfél, a Perutz jól játszott. Nehezen kaptuk el a fonalat az elején, a letámadások miatt voltak gondjaink. Jókor lőttük az első gólt, a második félidőben aztán pillanatok alatt eldöntöttük a meccset, ami fájó, hogy 0-3 után egy egyéni hibából gólt kaptunk, ami miatt megzavarodtunk. Összességében megérdemelten nyertünk, nagyobb különbség is lehetett volna, ha belőjjük a ziccereinket, de gratulálok a Pápának, mert egy percig sem adta fel, nemes ellenfél volt.

Perutz FC: Sánta - Böröczky, Domján, Császár, Kozma – Hanzl ('76 Szép), Nagy B. ('69 Iványi) – Koncsag ('57 Horváth T.), Németh, Baldauf – Szabó

Kaposvári Rákóczi: Slakta – Úr, Bakos, Szabó – Nagy K., Ludánszki ('60 Andorka), Szakály, Vachtler ('73 Hadaró) – Kollega ('86 Ivancsics), Sóron

A pontvadászat következő fordulójában – szeptember 9-én – Csepelre látogat a csapat.

Képek:


Címkék: Perutz
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-30 16:19:07

A kormány engedélyezi az edzéseket, a zárt kapus meccsrendezést


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 20:10:18

Nem folytatódik az NB III-as bajnokság


ajánlott cikk főképe

2020-05-28 19:26:49

Perutz FC: Ismét a pályán