Szerdától ismét Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál | Pápa Ma

Szerdától ismét Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál


2017-09-04 15:32:59  | cikk: Babos Petra  | Már javában készülnek a szervezők a szerdán kezdődő Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztiválra. A szakemberek a napokban állították fel a nagy rendezvénysátrat, a színpadot, a pincészeteknek, pálinkaházaknak és vendéglátósoknak helyet adó faházakat az Esterházy-kastély udvarán.
Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, az idei évben több mint 15 borászat kínálja majd az öt nap során ízletes nedűit.
-Öröm számukra, hogy idén a szekszárdi borvidék is elfogadta meghívásunkat, illetve fiatal somlói borászok is bemutatkoznak. Természetesen badacsonyi, balatoni borokat is kóstolhatnak a vendégek. A borok mellett pálinkákból is bőséges lesz a választék, két pálinkaház kínálja különleges italait. Az ételkínálat a tavalyihoz hasonlóan alakul, a cicege-és csülök ételek széles kínálata várja a rendezvényre látogatókat az öt nap során – mondta Boros Katalin, aki hozzáfűzte, reméli, az idei évben is sokan ellátogatnak majd a programra, aminek kiváló helyszíne az Esterházy-kastély udvara.
Szabadkai Veritától, a JMSZK igazgatójától megtudtuk, a helyi és környékbeli amatőr művészeti csoportok mellett ezúttal is számos országos ismertségnek örvendő, kiváló előadóművészeket hívtak meg: csütörtökön 19 órától a Kossuth-díjas, Csík János által vezetett Príma Primissima díjas Esszencia Zenekar Magyar Küvé címmel rendhagyó előadás keretében jeleníti meg a magyar kultúra és a magyar bor kapcsolatát. A művészek a népzene, a komolyzene és a jazz ötvözetét fűszerezik irodalommal és tánccal.
A péntek esti megnyitót követően a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület lép színpadra, szombaton hazánk egyik legsikeresebb jazz formációja, a Hot Jazz Band ad koncertet, vasárnap este pedig a 15 éves szólókarrierjét ünneplő, pápai származású énekesnő, Zséda koncertjével búcsúztatják a 2017.évi Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivált.
-A rendezvény szervezői ezúttal is gondoltak a kicsikre. Őket szombaton és vasárnap 16 órától az Esterházy-kastély kézműves műhelyében várják játszóházba, ahol többek között őszi ajtódíszt készíthetnek. Vasárnap 16 órától a Garabonciás együttes családi koncertjén szórakozhatnak az érdeklődők – emelte ki a JMSZK igazgatója.
A borfalu szerdától péntekig 17 órakor nyit, szombaton és vasárnap pedig 16 órától lehet kóstolni az ízletes nedűket.

Program: ITT!

Képek:


Címkék: bornapok
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet