25 éves a kampeni és a schwetzingeni partnervárosi kapcsolat


2017-09-06 13:11:01  | cikk: Babos Petra  | 


25 éves a kampeni és a schwetzingeni partnervárosi kapcsolat főképe
Ebben az évben ünnepli a város a kampeni és a schwetzingeni testvérvárosi partnerkapcsolat létrejöttének 25. évfordulóját. Ez alkalomból nagyszabású programsorozattal várják a testvérvárosok delegációit a héten. Az eseményről Áldozó Tamás polgármester számolt be a sajtó képviselőinek.
Mint mondta, pénteken 10 órakor az ünnepi testületi ülésen a 12 tagú kampeni delegáció jelen lesz. A programra mindenkit meghívtak, akik a 25 éves kapcsolatépítésben részt vállaltak.
-A kampeni kapcsolat jelentős részben intézményi kapcsolatokból áll. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a pápai Vajda Márta iskola együttműködése folyamatos a kampeni hasonló profilú iskolával. Noha a Vajda Márta iskola nem a város fenntartásában működik, ezt a törekvést mindig örömmel támogattuk. Régi és jó a kapcsolat fűzi össze a Pápai Egyesített Szociális Intézményt és a kampenit. Onnan is rendszeresen fogadunk vendégeket, illetve a szakmai tapasztalatcsere is folyamatos a két intézmény között. Természetesen a sport és ifjúsági kapcsolatok is fontos szerepet játszanak, sokszor látunk vendégül kampeni sportolókat, s mi is gyakran látogatunk ki Hollandiába – emelte ki a polgármester, aki hozzátette, amikor a 20 éves kapcsolatot ünnepelték Kampenben, akkor a király születésnapjához kötött ünnepség keretében látták őket vendégül.
-Úgy gondoltuk, ha Pápán borfesztivál van, akkor erre az időpontra időzítjük a közös ünneplést, hiszen Kampen környékén nincs hasonló rendezvény. Reméljük, jól fogják magukat érezni, megkóstolják a borokat, a cicegét és a csülköt is – tette hozzá.
A kampeni és a schwetzingeni polgármestereket meghívták a szeptember 7-én, csütörtök 18 órakor kezdődő közmeghallgatásra, náluk ugyanis nincs ilyen intézmény, és kíváncsiak rá, hogyan működik ez Magyarországon. A kampeni kórus pénteken 18 órakor a Nagytemplomban ad koncertet, ezzel is színesítve a bornapok programját.
Természetesen volt olyan projekt, amelyben a három város, Kampen, Schwetzingen és Pápa együtt vett részt. Ilyen volt a Vajda Péter lakótelepi közvilágítás bővítése, amit a két testvérváros képviselőtestületének támogatásával tudtak megvalósítani.
A schwetzingeni kapcsolat esetében is az idei évben ünnepelték a 25 éves évfordulót. Az ünnepségnek a németországi város adott otthont. A jubileum keretében csütörtökön 17 órakor a pápai Városházán egy fotókiállítás nyílik schwetzinegni fotókból. Erre a kiállításra eljön Schwetzingen főpolgármestere is, Rene Pöltl, és először fog Pápára látogatni a polgármester is. Áldozó Tamás kiemelte, a schwetzingeni barátaik vasárnap estig itt lesznek, s reméli, a hollandokkal közösen sok programon vesznek részt majd.
A héten még a gorlicei és losonci vendégek is érkeznek városunkba.

Képek:


Címkék: testvérváros
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet