Elismerésben részesült Szautner Mihály


2017-09-18 14:57:32  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: specialolympics.hu  | 


Elismerésben részesült Szautner Mihály főképe
Hat sportszakember, köztük Szautner Mihály, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség atlétika szakágvezetője, gyógypedagógus kapta meg idén a Fogyatékosok Diáksportjáért Díjat, amelyet a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) negyedik tanévnyitó ünnepségén adtak át – írja az msosz.hu.
A sport sokat segít az értelmi fogyatékkal élők társadalmi integrációjában, s egyúttal kitörési lehetőséget is biztosít nekik. Szautner Mihály mindennap tesz azért, hogy diákjai örömüket leljék a mozgásban, a tehetségesek pedig világversenyeken is kiteljesedjenek. A szakember már 37 esztendeje dolgozik Pápán. 1985 óta foglalkozik sporttal: elsősorban atlétikával, de a pápai kézilabda és labdarúgás közegében is otthonosan mozog. 2000 óta tartozik az MSOSZ-hez, egy nagykanizsai válogatóversenyen kedvelte meg egy életre szólóan a Speciális Olimpiát. Leginkább a divízió-elmélet tetszett meg neki. Hogy ebben a szisztémában meg lehet teremteni a versenyzők állapotának megfelelő körülmények között a siker és győzelem esélyét. Válogatott atléta tanítványai a 2015-ös Los Angeles-i SO Nyári Világjátékokon összesen nyolc érmet szereztek. A szakág most már a 2019-es Abu Dhabi Világjátékokra készül nagy erőbedobással, Szautner Mihály szakmai irányításával.
A sportszakemberrel a díj apropóján készített beszélgetésünket hamarosan olvashatják hírportálunkon.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-09-15 11:33:57

Legyél Te is játékvezető! - indulnak a tanfolyamok


ajánlott cikk főképe

2020-07-16 17:42:36

Válogatott dartsos nyert Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-07-14 20:23:44

Teltházzal működik az úszótábor


ajánlott cikk főképe

2020-06-30 14:41:17

Szombaton adják át a rekortános futópályát