Elismerésben részesült Szautner Mihály | Pápa Ma

Elismerésben részesült Szautner Mihály


2017-09-18 14:57:32  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: specialolympics.hu  | Hat sportszakember, köztük Szautner Mihály, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség atlétika szakágvezetője, gyógypedagógus kapta meg idén a Fogyatékosok Diáksportjáért Díjat, amelyet a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) negyedik tanévnyitó ünnepségén adtak át – írja az msosz.hu.
A sport sokat segít az értelmi fogyatékkal élők társadalmi integrációjában, s egyúttal kitörési lehetőséget is biztosít nekik. Szautner Mihály mindennap tesz azért, hogy diákjai örömüket leljék a mozgásban, a tehetségesek pedig világversenyeken is kiteljesedjenek. A szakember már 37 esztendeje dolgozik Pápán. 1985 óta foglalkozik sporttal: elsősorban atlétikával, de a pápai kézilabda és labdarúgás közegében is otthonosan mozog. 2000 óta tartozik az MSOSZ-hez, egy nagykanizsai válogatóversenyen kedvelte meg egy életre szólóan a Speciális Olimpiát. Leginkább a divízió-elmélet tetszett meg neki. Hogy ebben a szisztémában meg lehet teremteni a versenyzők állapotának megfelelő körülmények között a siker és győzelem esélyét. Válogatott atléta tanítványai a 2015-ös Los Angeles-i SO Nyári Világjátékokon összesen nyolc érmet szereztek. A szakág most már a 2019-es Abu Dhabi Világjátékokra készül nagy erőbedobással, Szautner Mihály szakmai irányításával.
A sportszakemberrel a díj apropóján készített beszélgetésünket hamarosan olvashatják hírportálunkon.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-03-25 20:39:17

Pápán találkozik a szerb és az olasz válogatott


2018-05-02 12:43:42

Közel állt a bravúrhoz a Bakonyerdő Pápa


2018-06-02 17:20:31

Bajnok az U16!


2018-07-14 07:45:27

Közleményt adott ki a Pápai Kosárlabda Club