Kirándulás és vetélkedő a Bakonyban | Pápa Ma

Kirándulás és vetélkedő a Bakonyban


2017-09-19 12:27:30  | cikk:  | A Pápai Rendőrkapitányság – a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi és Koordinációs Munkacsoportjának anyagi támogatásával – csóti, pápateszéri és vanyolai általános iskolások számára szervezett kirándulást.

A 2017. szeptember 15-én reggel kezdődő egész napos kirándulás úti célja Bakonybél volt, ahol a helyi Faluház adott otthont a délelőtti programoknak. A gyermekeket először egy bűn- és baleset-megelőzési témájú vetélkedőre hívták a rendőrök, amelynek során a csapatoknak közlekedési táblákhoz kapcsolódó verses feladványokat kellett megoldaniuk, biztonsági totót kellett kitölteniük, valamint az internetbiztonsághoz és vagyonvédelemhez kapcsolódó kvíz kérdésekre kellett választ adniuk. A fiatalok a játék során megtanulták, hogy a biztonságos jelszó legalább 8 karakter, ami célszerű, ha a kis és nagy betűk mellett egyéb szimbólumokat is tartalmaz, valamint védelmi funkcióját csak akkor látja el, ha azt mindenki előtt titokban tartjuk.

A vetélkedő után a fiatalok kipróbálhatták a részeg szemüveget, majd az ebédet követően a Pannon Csillagda várta őket, ahol az ismeretterjesztő előadások után kipróbálhattak egy katapultülést és magukra ölthették az asztronauták fejvédőjét és kesztyűjét is.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-05-30 07:57:28

Rendőrök a gyermeknapi rendezvényeken


2018-06-13 11:11:09

A szünetben is biztonságban


2018-06-28 16:50:25

Négy Kilenc baleset az elmúlt héten


2018-07-13 16:05:44

A nyaralók biztonságáért