Elindultak a minijudo foglalkozások


2017-09-22 12:43:11  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Elindultak a minijudo foglalkozások főképe
Az ősz beköszöntével új utánpótlás csoportot indított a Bakony Judo Klub. Az évek óta sikeres ovijudo edzések mellett Balikó András vezetésével megkezdődtek a minijudo foglalkozások, melyeken rendszeresen 12-15 általános iskolás fiú és lány csiszolja tudását.
- Ilyés Gulya sportpszichológus tanácsait megfogadtuk, beépítettük edzésmódszereinkbe, és két hét után örömmel mondhatom, hogy beváltak az újítások - mondta Mezei Csaba, a klub edzője. A termünket egy paravánnal elválasztottuk, az egyik felén az ovijudo-, a másikon a minijudo foglalkozások zajlanak. Úgy éreztük, az ovijudo és az utánpótlás-edzések közé mindenképpen szükségünk van egy megfelelő átmenetre, melyet a minijudo biztosít. Itt fel tudjuk készíteni a gyerekeket arra az időszakra, amikor már nem az esést és az alapvető mozgásokat tanulják, hanem adott esetben versenyekre is készülhetnek. Bevontuk a munkába a fekete öv küszöbén álló fiatal edzőjelöltjeinket, ők, és a tapasztalt edzőkollégák is jól értenek a gyermekek nyelvén.
Mezei Csaba hozzátette, a minél hatékonyabb munka érdekében új szabályokat vezettek be a dojoban, az egyik ilyen, hogy a szülők csak az emeleti karzatról figyelhetik a gyerekekkel folyó munkát, ennek célja, hogy a judopalánták önállóbbak legyenek és jobban tudjanak a feladatokra koncentrálni. Az edzők dicséretkártyákkal is igyekeznek motiválni a piciket, akik jól viselkednek a foglalkozásokon egy ilyen jutalmat kapnak, és akinek tíz összegyűlik, aranyérmet vehet át az edzés végén, tíz éremnek pedig egy szorgalom kupa a jutalma.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-07-23 17:51:56

Edzőtáborba utazott a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2018-07-21 15:51:00

Perutz FC: Ketten érkeztek, ketten távoztak


ajánlott cikk főképe

2018-06-03 20:26:21

Perutz sikerrel zárult az idény, Szabó Zsolt a gólkirály!


ajánlott cikk főképe

2018-09-06 21:10:22

Elkezdődtek az ovis judo edzések