Autómentes nap a környezet védelméért


2017-09-22 21:46:21  | cikk: pi-pa  | fotó: pi-pa, Pintér Ádám  | 


Autómentes nap a környezet védelméért főképe
Az európai autómentes napot 1998 óta minden évben szeptember 22-én tartják. Az ezen a napon megrendezett programok célja, hogy felhívják a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta problémákra, a környezetbarát közlekedési formák előnyeire és fejlesztésének szükségességére.
Az autómentes nap alkalmából ma egész napos rendezvényre vártak minden érdeklődőt a Jókai Mór Művelődési- és Szabadidőközpont munkatársai a Fő térre, ahol natúr játékpark, lovaskocsikázás, trükkös bringák, pedálos moszkvicsok és KRESZ-park adtak lehetőséget a hasznos időtöltésre.
Illés Viktória művelődésszervező hírportálunknak elmondta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Európai Mobilitási Héthez csatlakozó pályázati kiírásának köszönhetően volt lehetőségük megrendezni az autómentes napot. A programot az alternatív közlekedési formákra, illetve a mozgásra és a sportra építették, s főként az óvodásokat és az általános iskolásokat célozták meg, mivel úgy gondolják, hogy már gyermekkorban el kell kezdeni a környezettudatosságra nevelést.
A nap folyamán a szórakoztató és ügyességi programok mellett a Pápai Rendőrkapitányságnak köszönhetően volt lehetőség kerékpár-regisztrációra, szakember segített a kerékpárok műszaki állapotfelmérésében, és kerékpár szépségversenyre is nevezhettek a kétkerekűjükre büszke bringatulajdonosok.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-10 12:48:17

Ma marják, holnap aszfaltozzák a Somlai úti csomópontot


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 15:27:48

Hétfőn és kedden aszfaltozzák a lámpás kereszteződést


ajánlott cikk főképe

2020-09-08 22:44:43

Laosz: A derű és nyugalom országa -Élménybeszámoló fényképes vetítéssel


ajánlott cikk főképe

2020-05-18 13:26:28

Húsz százalékos az óvodai kihasználtság