Gazdag színházi évad 2017/2018-ban


2017-09-26 15:39:19  | cikk: Babos Petra  | 


Gazdag színházi évad 2017/2018-ban főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a 2017/2018-as színházi évadban 10 féle bérletet kínál a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztályig.
Müller Orsolya művelődésszervező ennek kapcsán elmondta, az idei évben indítják útjára a Babóca bérletet, amelyre a legkisebbeket, vagyis a babákat és szüleiket várják majd. Ez játék lesz a hangokkal, ritmussal, színekkel, mozgással. A bérlet három előadást tartalmaz, amelyek 25 percesek, és azt követően 25 perces játékban vehetnek részt a kicsik és szüleik. Az első előadás november 25-én 10 óra 30 perctől lesz majd, akkor a Vaskakas Bábszínház hozza el az Icurka-picurka című darabját. A bérleteket korlátozott számban árusítják, hiszen 70 fő az előadások befogadóképessége. A bérletek november 10-ig vásárolhatóak meg a JMSZK gazdasági irodájában.
- A JMSZK a 2017/2018-as gyermekszínházi évadban ismét négy bérletet kínál az óvodásoknak és iskolásoknak. Az óvodásoknak Mirr-Murr néven kínálják az előadásokat, az iskolásoknak pedig Kerekerdő, Hétmérföldes és Óperenciás a bérletek elnevezése. Az előadásokra a műfaji sokszínűség jellemző, hiszen lesz gyermekmusical, táncjáték, zenés környezetmese és koncert is – emelte ki a művelődésszervező, aki hozzáfűzte, még csak a jelentkezések zajlanak, de már most száz fővel több a bérletesek száma az évadban.
-Az ifjúsági bérleteket a hagyományok szerint állították össze az idei évben is. A 2017/2018-as évadban is lesz Tarczy, Bocsor és Orlai bérlet. A Tarczy és az Orlai bérlet a középiskolásoknak szól, itt négy előadás lesz. A Bocsor a felső tagozatosoknak való, ott három előadás lesz az évad során. Müller Orsolya kiemelte, törekedtek arra, hogy profi nagyszínpadi fény-és hangtechnikával rendelkező előadásokat hívjanak, így került bele az előadássorozatba a Holt költők társasága és a Muzsika hangja. Megtartották a kamara térben zajló előadásokat is, melyeket beszélgetések követnek majd. Mindhárom bérletben szerepel a Dzsungel könyve, ami nagyon látványos bemutatónak ígérkezik.
Bognárné Novák Ilona művelődésszervezőtől megtudtuk, a 2017/2018-as évadban két felnőtt bérlettel várják a közönséget. A Vajda bérletben ezúttal is öt előadás lesz: Oscar Hammerstein: A muzsika hangja, Tracy Letts: Augusztus Oklahomában, Tom Schulman: Holt költők társasága, Szabó Magda: Ajtó és Lara De Mare: Égben maradt repülő című darabok szórakoztatják a felnőtt közönséget. Az évadot egy musicallel, október 14-én 19 órakor kezdik.
A Komédiás bérletben három előadás várja majd a nézőket, a Paprikáscsirke avagy Stex és New York, a Bob herceg és a Csárdáskirálynő. Az előadások 15 órakor kezdődnek majd szombatonként, az elsőt december 2-án tartják.


Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-08-09 22:55:18

Dávid-csillag, menóra, mezüze és a többi jelkép


ajánlott cikk főképe

2018-09-16 13:31:29

Jubileumi városrészi nap az Erzsébetvárosban


ajánlott cikk főképe

2018-06-17 00:22:11

Másodszor is kimaxolták a bulit


ajánlott cikk főképe

2018-10-12 00:44:59

Szélesvíz, az értékes gondolatok fóruma