Bélyegre kerül a Kékfestő Múzeum | Pápa Ma

Bélyegre kerül a Kékfestő Múzeum


2017-09-27 21:59:56  | cikk: ha  | 
Az első pápai bélyeg 1981-ben, a Pápai Református Kollégium alapításának 450. évfordulóján jelent meg. Ezt követte aztán egy másik, mely az Esterházy-kastélyt ábrázolta. Több évtizedes kihagyás után most a város egy szintén emblematikus helye, a Kékfestő Múzeum jelenik meg bélyegen. Ezt dr. Hermann István, a Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója kezdeményezte, akiről sokan tudják, hogy szenvedélyes filatelista. Mint mondta, több alkalommal is kérvényezték már, hogy pápai témájú bélyeg jelenhessen meg, s most végre lehetőség nyílt rá.

- Kiváló alkalom mutatkozott azzal, hogy a Magyar Posta alkalmi bélyegeken mutatja be hazánk múzeumainak gyűjteményeit. A sorozat címletein többek közt a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum és a pécsi Janus Pannonius Múzeum Zsolnay gyűjteménye, a hevesi Sakkmúzeum és az ibafai Pipamúzeum féltett kincsei közül látható néhány. A sorozatba remekül illeszkedik a pápai Kékfestő Múzeum. A bélyegek négycímletű kisív formátumban jelentek meg, s ez lesz érvényes a pápai témájú bélyegre is - mondta dr. Hermann István.

A Magyar Posta bélyegmegjelentetéssel foglalkozó főosztályára küldte el a kérvényt dr. Hermann István, s most szabad utat kapott a kezdeményezés. Dr. Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő is jó ügy mellé állt. Tehát a pápaiak hamarosan kékfestős bélyeggel küldhetik leveleiket, előreláthatólag 2018-ban. A későbbi terv az, hogy az Európa-sorozatban az Esterházy-kastély is megjelenhessen bélyegen.

Képek:

nincsenek képek


Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-05-04 20:43:44

Van egy jó hagymás-babos receptje?