Beszámolók a településrészeket érintő tevékenységekről a részönkormányzatoknál | Pápa Ma

Beszámolók a településrészeket érintő tevékenységekről a részönkormányzatoknál


2017-09-28 15:25:42  | cikk: Babos Petra  | Szerda délután ülésezett a Borsosgyőri Városrész Önkormányzata és a Tapolcafői Városrész Önkormányzatának testülete is. Minkét önkormányzat határozatképes volt.
A testületek egyhangúlag elfogadták a közterület-felügyelet, a MÉKI-R Kft. és Pápa Város Önkormányzata Városgondnokságának településrészre vonatkozó beszámolóját.
Máté István elnök a borsosgyőri ülés kapcsán elmondta, 800.000 Ft-ot különítenek el a második féléves rendezvényekre, vagyis a falunapra, a Mikulásra, a karácsonyra és a nyugdíjas találkozóra. Amennyiben marad pénz, akkor asztalokat szeretnének még vásárolni, hiszen gyakran kevésnek bizonyul a hely, amikor nagyobb rendezvény van.
-Igyekszünk a művelődési házat folyamatosan felújítani. Tavaly ősszel kívülről újult meg, valamint kicseréltük a függönyöket, de mindig törekedünk arra, hogy ami elhasználódik, elöregszik, azt kicseréljük, felújítsuk - mondta az elnök, majd hozzáfűzte, a Borsosgyőr Szolgálatáért Díjban olyan személyt részesítenek, aki több évtizede dolgozik a helyiekért. Idén a sportkör részéről érkezett az ajánlás, amiről majd Pápa Város Önkormányzata dönt.
Egyéb ügyek keretében szó esett a gallyazásról, amit az E.ON munkatársai elvégeztek a falu elejétől a közepéig. A testület tervei között szerepel, hogy az öreg, kiszáradt fákat kivágatnák, s helyette új fákat ültetnének a jövőben.
Pápa-Tapolcafőn az ülés elején Zsegraics Gyula elnök bejelentette, hogy Kósi Márta képviselő társuk megbízatása megszűnik, hiszen lakcímváltozás miatt a továbbiakban nem folytathatja képviselői feladatkörét.
Az elnöktől megtudtuk, új vezetője lett a művelődési háznak, Takács Veronika tapolcafői lakos személyében.
A Tapolcafő Szolgálatáért Díjra olyan személyt jelöltek, aki több évtizede segíti a falu munkáját. Több jelöltből választották ki a kitüntetett, akinek elfogadását Pápa Város Önkormányzatának képviselőtestülete hagyja majd jóvá.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!