Mézeskalácsból volt a kerítés a Fő téren


2017-09-29 20:55:49  | cikk: ha  | 


Mézeskalácsból volt a kerítés a Fő téren főképe

Tavaly a Jókai Kör tagjai gondoltak egy merészet és úgy döntöttek, hogy a népmese napján egy új programmal, mesepiaccal örvendeztetik meg a pápai gyerekeket. 2005 óta Benedek Elek születésnapja - szeptember 30. - a népmese napja, országszerte számos rendezvénnyel, s a Jókai Körnek köszönhetően városunk is felkerült erre a listára. A rendezvény 2016-ban jól sikerült, így a mesepiac idén is kinyitott a Fő téren, gazdag kínálattal.


Aki arra járt, találkozhatott a vasorrú bábával, akinek ezúttal nem a háza, hanem a kerítése volt mézeskalácsból, amit a gyerekek nagy élvezettel rágcsáltak, nagyon finom volt, mondták. Hogy minden gyerek királylány vagy királyfi lehessen, koronát is készíthettek a rendhagyó piac résztvevői. A türelmesebbek átélhették Hamupipőke megpróbáltatásait, hisz babot és lencsét válogattak. A mesetotót is sokan kitöltötték, a mesesütik pedig azokra vártak, akik megfejtették a meseidézeteket. Mesét is hallgathattak a gyerekek, s aki énekelt, mondókát mondott vagy épp mesét, az plüssjátékot is kapott ajándékba.


A vásárból a komédia sem hiányozhat, így a szervező Jókai Kör a Szó és Kép Színpadot is meghívta az alkalomra. A csoport Az igazmondó juhász című mesét adta elő. Rózsás Hajnalka elmondta, hogy nagyon szívesen játszanak gyerekeknek, mert jó látni a csillogó tekintetüket, s azt, hogy tiszta szívből szurkolnak a jónak és az igaznak.


A népmese napi rendezvények célja, hogy a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé. Török Judit, a Jókai Kör elnöke elmondta, fontosnak tartják, hogy megemlékezzünk erről a jeles napról, hiszen rohanó világunkban egyre kisebb a tere az igazi, élőszóval elmesélt népmesének. Céljuknak és feladatuknak tekintik a magyar mesekincs őrzését ezzel a rendezvényükkel is.

Képek:


Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet