Aki nemcsak a hajfestéshez ragad ecsetet - Mészáros Ilona kiállítása


2017-09-30 19:31:01  | cikk: Babos Petra  | 


Aki nemcsak a hajfestéshez ragad ecsetet - Mészáros Ilona kiállítása főképe
Mészáros Ilona, Inci festő hangulatos és szemet gyönyörködtető alkotásaiból nyílott pénteken kiállítás a Huszár Közösségi Házban. A festőnek ez volt az első önálló kiállítása, de számtalan csoportos tárlaton találkozhattak már a pápaiak a festményeivel.
Az alkotó 1959-ben Mihályházán született. Nagycsaládban nőtt fel, ezért nem volt lehetősége, hogy a Képzőművészeti Főiskolán tanuljon tovább, így fodrász, később mesterfodrász lett.
-Tanulókkal is foglalkoztam, mert emberekkel mindig szerettem bánni és a versenyek során a kreativitásban is kiélhettem magam. Családunkban többen űzték hobbi szinten a festészetet, valószínű onnan is ered a szeretetem e művészeti ág iránt. Nagyon sokat dolgoztam, ezért kevés idő jutott arra, hogy foglalkozzak a festéssel, de mindig ott volt a vágy, hogy mélyebben is megismerjem a titkait. Az 1990-es évek elején kezdtem el intenzívebben tanulmányozni a festészet rejtelmeit, majd ez lett a szórakozásom, ami a mai napig tart. Tirnován Ari Vid alkotótáborában, később a Képzőművészeti Szabadegyetem pápai művésztelepének foglalkozásain többször is részt vettem, amit Borbély Lajos vezetett. 1 évig jártam Horváth Lajos festőművészhez, majd a 12-es színkörbe, ahol havi szinten portrékat rajzoltunk Borbély Lajos művésztanár vezetésével, tőle nagyon sokat tanultam.

-Kedvenceim közé tartozik a portré, de előszeretettel festek csendéletet és tájképet is. Általában olajjal vagy pasztellel dolgozom, bár az olaj nem könnyű, ezért azt inkább a komolyabb témákhoz használom csak. Próbálkoztam már akvarellel és akrillal is – mondta a festő, aki hozzáfűzte, szívesen fest a kertjéből csendéleteket, illetve az unokáit is.
A kiállítást Molnár Lajos festőművész nyitotta meg, aki mint mondta, Pápán kevés képzőművész van. Ezért is külön öröm, hogy ezúttal egy hölgy mutatkozik be a helyi közönségnek.
-Ilona képeire a szerénység a jellemző. Az alkotásai többségét a zöld szín uralja, ami a nyugodtságot áraszt. A virág csendéletei a női lélekre jellemzőek. Ezek a képek, egy olyan személy kitárulkozásai, aki örömfestő, vagyis örömmel csinálja, amit készít. Látszik a képein, hogy boldogság tölti el, ha alkothat, s reméljük, még nagyon sok ilyen képpel örvendeztet meg bennünket, nézőket – emelte ki Molnár Lajos, aki gratulált a művésznek, s további sok sikert és újabb festményeket kívánt.
A tárlatmegnyitón a KELLA Cselló Együttes működött közre, melyben Mészáros Ilona lánya, Enikő is játszott.
A kiállítás november 26-ig tekinthető meg.

Képek:


Címkék: kiállítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet