Komplex tudásra volt szükségük az íjászoknak


2017-10-03 06:30:47  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Komplex tudásra volt szükségük az íjászoknak főképe
60 fő részvételével Döbröntén zárult a 2017.évi Dunántúli Terepíjász Kupa versenysorozat. A bajnokság házigazdája a Delta Íjászegyesület volt, mely 12 fővel képviseltette magát. A megmérettetés célja a sportág népszerűsítése és a pápai terepíjász hagyományok ápolása mellett az volt, hogy eldöntsék, 2017-ben kikhez kerülnek az összetett első helyezetteknek járó serlegek. A hazai indulók mellett Harald Schurin, Erwin Rohwer és Steven Schweikert személyében testvérvárosunkból, Schwetzingenből is érkezett három íjász.
- Nagyon örülünk, hogy német barátaink is el tudtak jönni a versenyre, régóta jó kapcsolatot ápolunk az ottani egyesülettel – mondta el Süle István, a pápai egyesület elnöke. – Tagjaink a korábbi országos bajnokságokon már bizonyították, hogy az íjászat ezen ágában is jó teljesítményre képesek, nem volt ez másképp a mostani bajnokságon sem. Kadett, serdülő, gyermek, felnőtt és veterán korcsoportban, három íjkategóriában (csigás, tradícionális, vadászreflex) 60 nevezést regisztráltunk, szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk.
Az egyesület elnöke elmondta, a versenytípus ezen ágának nehézségét az adja, hogy a lőtudáson felül szükség van a terephez, az időjáráshoz, a fényviszonyokhoz való alkalmazkodásra, mert a célokat gyakran nagyon nehéz beállásokból, meredek szögekben kell meglőni. - A szabályok nagyon egyszerűek, 12 jelölt és 12 jelöletlen távolságú célra, szabványos lőlapokra lőttünk célonként három vesszővel. Egyesületünk kötelékéből Németh Virág, Gulyás Erik, Márkus Balázs és Vései Attila első, Németh Eszter, László Dezső valamint jómagam második, Jósár Gyula harmadik helyezést szerzett.
Az idei szezon a novemberi teremversennyel zárul, melynek a Városi Sportcsarnok ad otthont.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-08-05 18:58:31

Félmaraton kánikulában


ajánlott cikk főképe

2018-04-25 15:41:49

Továbbra is veretlen az U19


ajánlott cikk főképe

2018-05-08 15:29:24

Újabb példakép látogatta meg a judo-növendékeket


ajánlott cikk főképe

2018-08-07 18:51:42

Vasárnapra kerül az összes bajnoki az NB III-ban