Zeneszó a belvárosban


2017-10-03 23:19:28  | cikk: ha  | 


Zeneszó a belvárosban főképe

Kamaramuzsikát hallgathattak a járókelők a Kossuth utcán. A Bartók Béla Zeneiskola és a Bartók Béla Zeneiskoláért Alapítvány idén is megszervezte hagyományos belvárosi koncertjét a zene világnapja alkalmából. Horváth Adrián, az intézmény igazgatója elmondta, hogy szeretnék megszólítani azokat is, akik nem járnak el koncertekre, nem ismerik a zeneiskolában folyó munkát.


A Kossuth utca és a Rákóczi utca kereszteződésében klarinét, fuvola, kürt, cselló kamaracsoportok muzsikáltak és volt egy ütős szóló is. A növendékek tanáraikkal együtt zenéltek. Főként klasszikus zene szerepelt a repertárban, elhangzott többek közt Bach, Csajkovszkij és Beethoven egy-egy rövidebb műve, de kortárs darabok is bekerültek a műsorba. Schandl Levente csellózni tanul a Bartókban, nagyon szereti a kamarazenét. A zene világnapi koncerten rendszeresen fellép, mint mondta, különleges hangulata van annak, hogy az utcán zenélnek, jó, hogy sokan megállnak hallgatni a játékukat.


Horváth Adrián augusztusban vette át a Bartók Béla Zeneiskola vezetését. Mint mondta, igazgatóként nagy hangsúlyt fektet a kamarazenére, arra, hogy minél több diák megismerhesse a közös muzsikálás örömét. Az intézményben eddig is működtek kamaracsoportok, ezt a jó hagyományt szertné gazdagítani, bővíteni, s nem titkolt célja, hogy a város fúvószenekarának is biztosítsanak utánpótlást a tagságban. Az első hónap sok munkával telt, tette hozzá, de nagyon élvezi a feladatokat, próbál úgy tevékenykedni, hogy a kollégák és a diákok érezzék, értük dolgozik.

Képek:


Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-02-20 23:24:26

Megyei csellótalálkozó a Bartókban


ajánlott cikk főképe

2019-02-06 20:18:13

Zene és programok minden mennyiségben


PÁPA időjárás