Futással emlékeztek Szent Lászlóra


2017-10-04 19:59:46  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Futással emlékeztek Szent Lászlóra főképe
A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Sportszövetség 2017-ben is megrendezi a Megyefutást. A kétnapos sportesemény célja, hogy megmozgassák a fiatalokat, sportbaráti kapcsolatok alakuljanak ki, ezért a futást érintő településeket arra kérték, a helyi oktatási intézmények, sportegyesületek csatlakozzanak a rendezvényhez. A nem mindennapi vállalkozás során a futók váltóban napi 80-100 kilométeres távokat tesznek meg az előzetes programterv alapján.
- Az 1998 óta minden évben megrendezett futás 2012-től négy évig szünetelt, tavaly tértünk hozzá vissza - tudtuk meg Molnár Pétertől, a Veszprém Megyei Sportszövetség elnökétől. Az idei megyefutáson összesen 29 települést érintünk, 12 várost és az út közbe eső településeket. Minden évben volt valami aktualitása a rendezvénynek, a 2016-os esztendőben például az 1956-os szabadságharc emlékére rendeztük meg, idén pedig Szent Lászlóra emlékezve tartjuk meg annak apropóján, hogy a 2017-es évet Szent László-emlékévnek nyilvánította a nemzetpolitikai államtitkárság a „lovagkirály” trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából. Nagyon örülünk, hogy az időjárás mellénk állt, ma reggel verőfényes napsütésben indultunk és szép őszi időben is érkeztünk meg Pápára, nem úgy, mint tavaly, amikor mindkét nap szakadt az eső.
Molnár Péter elmondta, az útvonalon a megyezászlót viszik magukkal, s arra minden település szalagot tűz. A csapathoz Nóráp után 14. állomásként a Somlai út és a Batthyány utca kereszteződésénél a pápai diákok és a Pápai Atlétikai Club futói is csatlakoztak, akikkel közösen érkezett meg a mezőny a Városházához, ahol dr. Áldozó Tamás polgármester emlékszalagot helyezett el a zászlóra. Molnár Péter hozzátette, az idei megyefutáson a tervek szerint legalább 700-an húznak futócipőt. A futók november 5-én reggel indulnak tovább Zirc irányába, a befutó 180 kilométer megtétele után Veszprémben, a Megyeháza előtti téren lesz.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-07-03 20:28:47

Kispályás foci: Véget ért a tavaszi szezon


ajánlott cikk főképe

2018-07-21 15:51:00

Perutz FC: Ketten érkeztek, ketten távoztak


ajánlott cikk főképe

2018-05-25 20:44:20

Kétgólos pápai siker a hazai szezonzárón


ajánlott cikk főképe

2018-06-01 21:32:35

Elúszott a bronz az U19-nek