Éltető vizeink — rajz- és meseíró pályázat a könyvtárban


2017-10-05 17:37:49  | cikk: Babos Petra  | 


Éltető vizeink — rajz- és meseíró pályázat a könyvtárban főképe
Az Országos Könyvtári Napok keretében hirdetett rajzpályázatot a Jókai Mór Városi Könyvtár. A pályázaton nagycsoportos óvodás és általános iskolás korú gyerekek vehettek részt, akik Éltető vizeink címmel készíthettek szebbnél szebb képeket a Tapolca patakról, a Bakony-érről vagy Pápa forrásairól, kútjairól és malmairól. A gyerekek örömmel ragadtak ecsetet, zsírkrétát, színes ceruzát, hogy papírra vessék ötleteiket.
Polovitzerné Antal Mónika könyvtárostól megtudtuk, 120 rajz és 9 mese érkezett a pályázatra. Az alkotásokat szakavatott zsűri bírálta el, a rajzokat Molnár Lajos festőművész, Zsuppán István művésztanár és Gyarmati Andrea, a könyvtár munkatársa értékelte, míg a meséket dr. Hermann Istvánné nyugalmazott tanár és Váminé Molnár Emma gyermekkönyvtáros véleményezte. A legjobbak értékes jutalomban részesültek, de minden résztvevő emléklapot vihetett haza.
Feczkó Boróka a meseíró pályázaton indult, mint mondta, nagyon szereti a meséket, mert érdekesek, s mindig beleképzeli magát egy-egy szerepbe. Ő a Tapolca patakról írt, ahogy egy tündér megtisztítja, de egyszer szemetet dobnak bele, amitől elszennyeződik, s elpusztulnak az állatok és a növények is. Egy kislány odamegy a patakhoz, elkezd sírni, s az ő könnyei tisztítják meg a vizet, s minden újra éled.
A beküldött mese pályamunkából a könyvtár készített egy saját kiadványt, amely tartalmazza az összes művet.
A legjobb alkotásokat a könyvtár folyosóján be is mutatták az érdeklődőknek a rendezvénysorozat hetében.

Képek:

Eredmények:
Rajzpályázat:
Óvoda:
1. Nemes Abigél (Tókerti Óvoda)
2. faragó-Horváth Liána (Szent István Római Katolikus Óvoda)
3. Nagy Tamara Anna (Tókerti)

Iskola:
1. Kovács Dominik (Erkel)
2. Stenger Boglárka (Munkácsy)
3. Csukárdi Vanda (Weöres)

Meseíró pályázat:
1. Feczkó Boróka (Gyurátz)
2. Mágocsi Barbara (Weöres)
3. Király Eszter (Gyurátz)
Különdíj: Veilandics Korinna (Tarczy)
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-01 09:45:58

Egyházi Andrea: Minden intézményünk készen áll az érettségi vizsgák szabályos és biztonságos megtartására


ajánlott cikk főképe

2020-02-25 14:28:28

A gyümölcsfák metszéséről


ajánlott cikk főképe

2020-01-07 16:18:46

Bontják az ünnepi díszkivilágítást, elkezdődött a karácsonyi fenyők begyűjtése


ajánlott cikk főképe

2020-05-30 20:45:31

Barokk élmények, vizes kalandok - újra nyitva a kastély és a strand