Tízezer árvácskát ültetnek el


2017-10-05 18:37:05  | cikk: HuHa  | 


Tízezer árvácskát ültetnek el főképe
Megkezdte az őszi növénytelepítéseket a Városgondnokság, a hét elejétől egyre több helyen lehet látni frissen ültetett árvácskákat a város közterületein kialakított ágyásokban. A munkát a Március 15. téren kezdték, hogy az október 6-ai megemlékezésre rendezett legyen a templom előtti tér, azóta pedig folyamatosan több helyszínen is dolgoznak a virágültetők.
Városszerte 12 helyen díszítik majd árvácskák a virágágyásokat

-Tízezer-ötszáz árvácskát ültetünk el ebben a két hétben tizenkét ágyásba, ez a növénymennyiség kétezer-ötszázzal kevesebb, mint két évvel ezelőtt – mondta el Bakó István igazgató. Hozzátette, a kevesebb szezonális növény ellenére nem maradnak csupaszok az ágyások – melyekből egyébként több is van, mint a korábbi években – hiszen talajtakaró rózsákkal, évelőkkel, örökzöldekkel és fehér mosott kavics szegélyekkel díszítik az ágyásokat.
Meghatározott kompozíciót alkotnak a különböző színű virágok

Az árvácskaültetéssel párhuzamosan új ágyásokat alakítanak ki, meglévőket alakítanak át és néhány hét múlva örökzöldeket, évelőket és rózsákat is telepítenek. Új virágágyás készült a Fapiac téren egy régi virágos felület helyett, a következő hetekben pedig megkezdik a tűzoltóság előtt és a Vásár utcában is az ágyás kialakítását. Az átalakítás a Böröczky-domb virágos felületét és a Török Bálint utcai körforgalmat érinti.
Ezekben a hetekben az ültetések mellett a Városgondnokság még a kültéri bútorok festésén dolgozik, felújítják a Petőfi-gimnázium előtti fahidat, melynek elkorhadt elemei helyett újakat készítettek, ma pedig egy fát is ki kellett vágniuk a Gróf út elején. A gesztenyefa teljesen elszáradt, balesetveszélyessé vált, így az eltávolítása mellett kellett dönteni. A kivágott fán egyébként nagyon jól látszik, hogy a közepe pudvás volt már, sőt a törzs egyes részein üregessé vált.
Balesetveszélyessé vált az egyik Gróf úti gesztenyefa

-A vegetációs időszak végével megkezdjük a száraz ágak eltávolítását, az elszáradt fák kivágását és aztán a csemeték ültetését is – szólt az előttük álló munkáról az igazgató. A faültetéseket november első felére tervezik, 60-80 darab csemetét ültetnek el városszerte, télen pedig a nyesési munkákat végzik majd el. Csemetét ültetnek többek között a Celli útra, a Zárda utcába, Közgáz elé és a Fapiac tértől a Csókához vezető útra.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-08-12 16:23:18

Börze érem- és fegyvergyűjtőknek


ajánlott cikk főképe

2018-09-06 18:01:49

Új járdát kapnak a Hatodik utcaiak


ajánlott cikk főképe

2018-09-20 15:27:13

Meseelőadással tanították a közlekedési szabályokat


ajánlott cikk főképe

2018-04-27 21:47:02

A tánc világnapja