Irodalmi vízitúra a Jókai Körrel | Pápa Ma

Irodalmi vízitúra a Jókai Körrel


2017-10-05 22:49:44  | cikk: ha  | 
Az Országos Könyvtári Napok eseménysorozata idén a Csak tiszta forrásból címet kapta. Ezzel a szervezők egyrészt a könyvtárakra, mint értékes információforrásokra utalnak, másrészt a "tiszta forrás" környezetünk szépségeinek védelmére és megbecsülésére is vonatkozik. Ezen a héten ennek jegyében várják az érdeklődőket a Jókai Mór Városi Könyvtárba, ahol minden nap érdekes és változatos programot kínálnak, minden korosztályt megszólítva.


A programsorozathoz a Jókai Kör is csatlakozott. Városunk vizei az irodalomban címmel szerveztek felolvasódélutánt. Szabóné Juhász Klára elnökségi tag, az Irodalmi Önképzőkör vezetője állította össze a műsort. Az Önképzőkör tagjai, Babos Tibor, Horváth Lászlóné, Szabóné Lovász Gyöngyi, Szabóné Juhász Klára, Gyimóthi László és Csukárdi Tibor olvasták fel a kiválasztott irodalmi és ismeretterjesztő műveket, illetve az azokból vett részleteket. Többek közt Huszár János, Molnár Lajos, Lux Ibolya, Rab Zsuzsa, Bali József írásaiból, műveiből állt össze az irodalmi délután. A felolvasást vetített képek színesítették, régi fotók, képeslapok.


A városi könyvtárban nem ért még véget a programok sora, hisz pénteken szervezésükben a tapolcafői forrásnál tehetnek sétát az érdeklődők, szombat délelőtt a Dé-Mol Színjátszó Társulat lép fel, este pedig az S.K. Társulat Jövőre veled ugyanitt című darabját láthatja a közönség. Az Országos Könyvtári Napok keretében ingyenes a beiratkozás, illetve akinél olyan könyv van, melynek lejárt a kölcsönzési határideje, most vigye vissza, vasárnapig nem kell fizetnie. Akinek ezer forintnál kisebb díjhátraléka van, jól teszi, ha ellátogat a Fapiac térre, mert azt is elengedik. Szóval programok és kedvezmények a városi könyvtárban, nem is beszélve a számtalan folyóiratról és könyvről, melyek várják az olvasókat.

Képek:


Címkék: könyvtár | Jókai Kör
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-05-27 22:23:26

125 éves a Jókai Kör