„Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket” — Az Édenkert Óvoda befogadó istentisztelete


2017-10-08 19:17:01  | cikk: Babos Petra  | 


„Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket” — Az Édenkert Óvoda befogadó istentisztelete főképe
Az Édenkert Pápai Református Óvoda évnyitóján az óvoda teljes közösségét, óvodásait, és munkatársait a gyülekezet közösségébe fogadták ma délelőtt a Pápai Református Templomban.
Az ünnepi istentiszteleten ifj. Márkus Mihály református lelkész elmondta, több mint egy éve vetődött fel az a gondolat az önkormányzat és a gyülekezet vezetői között, hogy a 11 városi óvoda közül az egyiket, a Csókait átvehetné a református egyház. A Csókai Óvoda 1948-ig felekezeti óvodaként, a Kerkapoly-Bodor Alapítvány támogatásával működött. A kölcsönös hajlandóságok után megkezdődtek az egyeztetések, megbeszélések, tárgyalások önkormányzati és presbiteri döntések, határozatok, szülői és munkatársi nyilatkozatok, alapítási eljárások és még sok egyéb ügyintézés, hogy 2017.szeptember 1-én az Édenkert Református Óvoda megnyithassa kapuit. Ma pedig azért jöttek össze, hogy a mindennapok sodrásában kicsit megálljanak, elcsendesedjenek, közösségben legyenek, örüljenek, hálát adjanak. Az alapító és a fenntartó Pápai Református Egyházközösség ünnepélyesen is befogadja és keblére öleli az Édenkert Református Óvoda gyermekeit, vezetőit, dolgozóit és kifejezi örömét, hogy a reformáció 500. évfordulóján, 69 év szünet után ismét van óvodája a református gyülekezetnek.
Dr. Böröczky Zoltán, gyülekezeti főgondnok a gyülekezet elnöksége nevében köszöntötte a megjelenteket, az óvodásokat, az óvónőket, a szülőket és a nagyszülőket.
Áldozó Tamás polgármester elmondta, a város szegényebb lett egy intézménnyel, de a pápai reformátusok közössége gazdagodott egy óvodával. Ha pedig a pápai reformátusok gazdagodnak, akkor a pápaiak nagy közössége is gazdagabb lesz ezzel. Végül köszönetet mondott mindenkinek, aki azért dolgozott, hogy a mai nap ünnep lehessen, vagyis a képviselő-testületnek, az óvónőknek és a szülőknek egyaránt, hogy támogatták ezt a változást.
Tunnerné Buzás Éva óvodavezető örvendetes napnak nevezte a mait.
-A Mennyei Atyánk áldásával jöhetett létre egy új intézmény. A kezdetektől kedves volt számára az elhatározás, melyet szorgos tettek követtek, hisz a fél év alatt, míg zajlottak folyamatosan az előkészületek, nem gördített nehéz akadályokat utunkba, inkább erősítette hitünket, mely lendületet, lelkesedést adott még számunkra. Istenünk olyan óvodapedagógusokat és pedagógiai munkát segítő munkatársakat vezérelt hozzánk, akik képesek minden kisgyermekhez odahajolni, valamint felemelni az elesetteket. Nagyon fontos az, hogy valamennyien készen álltak arra, hogy a Zöld Óvoda szellemiségét tárt karokkal fogadják. Érték az a hat év, melyben az integrációs munkával szép eredményeket tudott óvodánk felmutatni. A hitéleti neveléssel, protestáns értékekkel összefonódva utunk kiszélesedhet, további távlatokat teremthet. Családias, barátságos környezetben várjuk azokat a gyerekeket, akiknek szülei értékelik a szerető odafigyelést, a sokféle, színes programot, a vidámságot, az óvoda munkatársaival szorosra fűzött, építő együttműködést – hangsúlyozta Tunnerné Buzás Éva.
Az óvodavezető köszönetet mondott ifj. Márkus Mihálynak a mindenre kiterjedő, sokrétű, precíz, szeretetteljes fenntartói gondoskodásáért. Köszönetét fejezte ki Móriczné Bátkai Anna óvodalelkésznek, akivel együtt hitüket és meggyőződésüket erősíthették, valamint a szülőknek és a Tatai Hétcsillag Óvoda vezetőségének.
Az ünnepi alkalmon Tunnerné Buzás Éva intézményvezető és az Édenkert Református Óvoda dolgozói letették esküjüket, majd az óvodások rövid műsora következett, melynek végén valamennyiüknek ajándék kitűzőt adtak át az óvoda címerével, amit majd büszkén viselhetnek az apróságok.


Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-16 18:05:19

A Korvin utca lesz a hatodik


ajánlott cikk főképe

2018-05-02 21:25:25

Ezernyi virág és új funkció a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2018-09-22 17:37:04

Bemutatták a véradó épületét az ellátottak hozzátartozóinak


ajánlott cikk főképe

2018-07-02 22:53:52

Még szorosabb kapcsolat Pápa és Kovászna között