Ahol mindennap állatok világnapja van


2017-10-08 21:56:11  | cikk: ha  | 


Ahol mindennap állatok világnapja van főképe

Az állatok világnapját minden évben október 4-én, Ferenc napján ünnepeljük. Ez a nap tisztelgés Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körül vesz minket, legyen az élő vagy élettelen. Gondolkodásának és tetteinek középpontjában a feltétel nélküli szeretet állt. Ezt az elvet vallják a Pápai Humán Állatvédő Egyesület vezetői, tagjai, önkéntesei is, akiknek nagyon sok négylábú köszönhet új esélyt, szerető gazdit.


Mai nyílt napjukon is sokan kilátogattak a Szabó Dezső utcai telephelyre, folyamatosan gyűltek az adományok, takarók (melyekre mindig nagy szükség van), konzervek, tápok (ezekre is). A kennelekben tizenhat kutyus és hat cica van, de ideiglenes befogadóknál is vannak négylábúak. Az állatok világnapja alkalmából szervezett nyílt napon is az volt a fő cél, hogy népszerűsítsék az egyesületet, önkénteseket találjanak és természetesen a legfontosabb, hogy gazdira leljenek az elkóborolt vagy épp elüldözött kutyák, cicák.

Gaálné Nagy Dorisz alelnök és Dana, egy gazdira váró, csupaszív örökmozgó

A közelgő tél plusz feladatokat hoz, hisz nehézkesebbé válik az állatok ellátása. A telephelyen nincs melegvíz, így a takarítás is körülményesebb, valamint kevesebben érkeznek, hogy segítsenek a sétáltatásban. Gaálné Nagy Dorisz, az egyesület alelnöke elmondta, hogy továbbra is várják az önkénteseket, akik áldoznának arra a szabadidejükből, hogy megszépítsék a gazdira váró kutyusok mindennapjait. Az alelnök köszönetet mondott az 1%-os felajánlásokért, mint mondta, ahogy eddig, ezután is arra fordítják a befolyt összeget, hogy a Szabó Dezső utcai telephelyen élő állatoknak minden nap október 4. legyen.

Képek:


Címkék: kutya | állatvédő
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet