Az állatmenhelyen jártak a tarczysok


2017-10-09 10:27:47  | cikk: Babos Petra  | fotó: Tarczy Lajos Általános Iskola  | 


Az állatmenhelyen jártak a tarczysok főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola tanulói ebben az évben is ellátogattak a pápai Humán Állatmenhelyre október 4-én, az állatok világnapján, Kovács Gézáné pedagógus vezetésével.
Az állatok világnapja előtt diákok, szülők, pedagógusok lelkesen gyűjtötték a kutya- és macskaeledelt az iskolában. Az alsósok közül a természetismeret szakkör tagjai vettek részt a programban dr. Kalmárné Bóka Ildikó szakkörvezetővel. A gyerekek nagy izgalommal, az ajándékcsomagokkal felszerelkezve várták a látogatást.
-Hosszú gyaloglás és rövid várakozás után kinyílt a kapu, ahol a csaholó ebek már „várták” barátaikat, akik a külön udvari részben elhelyezett cicákkal is játszhattak. Néhány diák bemehetett a macskák ketrecébe is. A macskák luxusban élnek, sok puha játékuk van, plüssegér, kaparófa, gombócok, macskaágyak, bújóhelyek. A gyerekek nagyon boldogan szaladgáltak a szabadon engedett kutyusokkal. Megismertek több lakót, köztük a gumicsirkét szorongató Viktort, aki elengedte játékát, ha megsimogatták. Szegény háromlábú kutyusokat is láttak, akik baleset vagy bántalmazás következtében vesztették el lábukat. Egy németjuhász kölyök a ketrecében maradt, féltékenységében acsarkodott kiengedett társaira, de a simogatásnak ő is örült. Sok kérdésre választ kaptak a gyerekek. Mint például: bekerüléskor ivartalanítják a kutyákat; a menhely elkülönített részén tartják a problémásakat, akik agresszívebbek, nem tanácsos örökbe fogadni őket. A lányok, fiúk mobiljaikkal fotót, szelfit is készítettek a szelíd, barátságos állatokkal. Ezzel akár díjat is nyerhetnek, ha beküldik, hiszen az iskolában a Földünkért világnapra (október 21.) fotópályázatot hirdettek, melynek címe: Mi így látjuk a természetet.
Ha valaki segíteni szeretne a menhely lakóin, a vezetők szívesen fogadják, mindenkit szeretettel várnak. Önkéntes munkát is végezhetnek a diákok: kutyasétáltatás, takarítás, etetés, itatás. Örökbefogadásra is lehetőség van. Napjainkban legtöbbször a németek és az osztrákok viszik haza a menhely lakóit. Nanát és a tölcséres kutyát is elvitték másnap.
A gyerekek feledhetetlen élményt szereztek, látták, hogy az állatokkal nagyon jól bánnak, nincs zsúfoltság, egy ketrecben általában ketten, hárman laknak, fényes a bundájuk, nem éhesek, nem elhízottak, tágas, tiszta helyen élnek, gyakran sétálhatnak – mesélte el a Mórocz Emma, Nagy Dániel, Nagy Tamás, Pozsgai Kata 4.e osztályos diákok.

A gyerekek vidáman indultak haza, örömmel tapasztalták az egykori gazdátlan állatok jó sorsát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-21 20:36:38

Szüreti mulatság Tapolcafőn


ajánlott cikk főképe

2019-08-12 18:26:59

Újabb egyedülálló időszaki kiállítás nyílik az Esterházy-kastélyban


ajánlott cikk főképe

2019-06-17 08:51:00

Minden jó, ha a vége is jó - Fergeteges zárás a Játékfesztiválon


ajánlott cikk főképe

2019-10-06 23:56:17

Pápán díjazták a legvirágosabb településeket


PÁPA időjárás