Közlekedési foglalkozás a kemenesszentpéteri óvodában


2017-10-10 10:25:37  | cikk:  | 


Közlekedési foglalkozás a kemenesszentpéteri óvodában főképe
Rendőrök segítségével gyakorolták a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait az óvodások Kemenesszentpéteren.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai – az óvodapedagógusok felkérésére – 2017. október 4-én délelőtt a Négyszögletű-Kerekerdő Óvoda és Családi Napközi kemenesszentpéteri tagóvodájában tartottak közlekedési foglalkozást, ahova a kemeneshőgyészi óvodások is meghívást kaptak. A gyermekek először egy beszélgetés keretében ismételték át az úttesten történő átkelés szabályait, majd megismerkedtek a kerékpár kötelező tartozékaival. Ezt követően az udvaron levő aszfaltos mini utat vették birtokba, ahol láthatósági mellényben gyakorolták a szabályos kerékpározást. Megtanulták, hogy a gyalogos-átkelőhelynél a gyalogosoknak mindig elsőbbséget kell adni, valamint megismerkedtek az elsőbbségadás táblával is, ami előtt mindenki alaposan körülnézett.

A kerékpározást követően nem maradhatott el a rendőrautó megtekintése sem, végül mindkét tagóvoda egy-egy kerékpáros fejvédőt, valamint térd- és könyökvédőt kapott ajándékba az Országos Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-06-01 14:29:12

Akkumulátorokat loptak, lezárult a nyomozás


ajánlott cikk főképe

2018-05-24 14:06:05

Közlekedik a család 2018-ban is


ajánlott cikk főképe

2018-09-17 11:21:50

„Házhoz mentünk” Vaszaron


A Pápai Rendőrkapitányság 2018. szeptember 1-jén délután toborzással, közlekedési játékokkal, kerékpár regisztrációval és rendőrautóval várja az érdeklődőket Pápán, a volt Kilián lakótelepen.

A Nyárbúcsúztató Játszótéri Nap keretében, az AEGON játszótéren 15 órától kialakított...

2018-08-28 11:11:33

Rendőrségi meghívó az AEGON játszótéri napra