Az újraélesztés helyes technikáját lehet hétfőn begyakorolni a pápai mentőállomáson


2017-10-12 14:16:57  | cikk: Babos Petra  | 


Az újraélesztés helyes technikáját lehet hétfőn begyakorolni a pápai mentőállomáson főképe
Életmentő mobiltelefon-applikációt mutattak be a mentők Markó utcai székházában a közelmúltban. A Szív City program lényege, hogy bárki, aki kedvet, késztetést érez arra, hogy vészhelyzetben életet mentsen, egy applikáció segítségével riasztást kaphat mobiltelefonjára, ha a közelében közterületi újraélesztésre van szükség. Az applikáció az elsősegélynyújtót gyorsan a helyszínre navigálja, így pillanatokon belül elkezdheti az újraélesztést, a mentő megérkezéséig is esélyt adhat a betegnek a túlélésre.
Az applikáció összeköttetésben áll a mentők irányítórendszerével, vagyis az oda beérkező segélyhívás alapján a mentésirányító nem csak mentőautót indít a helyszínre, hanem egy gombnyomással riasztja a legközelebbi Szív City elsősegélynyújtókat is.
Magyarországon évente több ezren halnak meg hirtelen szívmegállás következtében, életüket csak a perceken belül megkezdett újraélesztéssel lehetne megmenteni. Az egyedülálló Szív City rendszerhez csatlakozó, életmentésre vállalkozó emberek, és az applikáció segítségével reményeink szerint egyre több betegnek adhatunk esélyt a túlélésre.
A mobil-applikációt az Alerant informatikai cég, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Resuscitatios Társaság, és az Országos Mentőszolgálat együttműködése hívta életre, letöltése bármilyen Android vagy IOS operációs rendszerrel működő okostelefonra ingyenesen lehetséges. Az „éles üzem” jövő héten indul, az első időszakban budapesti mentési eseményeket közvetítve, majd várhatóan hónapokon belül már országos riaszthatósággal – adta hírül az Országos Mentőszolgálat.
A Szív City rendszeréhez csatlakozó önkéntesek számára október 16-án, hétfőn, az újraélesztés nemzetközi napján az Országos Mentőszolgálat kijelölt mentőállomásain országszerte lehetőséget biztosít az újraélesztés, a mellkas kompressziók begyakorlására. Ekkor bemutatják az érdeklődőknek az újraélesztés folyamatát. Pápán 10 és 16 óra között lehet elsajátítani az újraélesztés helyes technikáját a mentőállomáson, az Anna tér 12. szám alatt – tájékoztatta hírportálunkat Major Roland mentőállomás-vezető.

Szív City Androidra: https://play.google.com/store/apps/details?id=otterworks.hu.szivcity
iOS-re: https://itunes.apple.com/hu/app/sz%C3%ADv-city/id1270606986?mt=8

Képek:

nincsenek képek


Címkék: mentő
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet