Interaktív környezetismeret óra az Erkelben


2017-10-12 16:55:08  | cikk: Babos Petra  | 


Interaktív környezetismeret óra az Erkelben főképe
Az erkeles 1.z osztályos gyerekek interaktív környezetismeret órán vettek részt nemrégiben, melynek témája a gyalogos és kerékpáros közlekedés volt. A foglalkozást Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes vezette.
-Minden gyermek foglalkoztató füzetet kapott, melyben az óra első részében matricák beragasztásával bizonyították a közlekedésben részt vevő személyekről, közlekedési eszközökről és táblákról a már meglévő ismereteiket. Az elméleti óra végére megszerzett új tudásukat a gyakorlatban is alkalmazták. Minden kisgyermek láthatósági mellénybe bújt, és Vera néni irányításával közös sétán gyakorolták a gyalogos közlekedés szabályait. A délelőtt fénypontjaként az iskola udvarán álló rendőrautót vehették birtokba a gyerekek. Beülhettek, kipróbálhatták a hangjelzéseket és a hangosbeszélőt is. Igazán nagy élmény volt számukra. Ez a pár óra nagyszerű példa volt arra, hogy a gyerekek játékos formában tudják igazán maradandóan megszerezni életkori sajátosságaiknak megfelelően a közlekedési alapismereteiket, kulturált közlekedési szokásaikat, és válnak társadalmilag kívánatos, tudatos közlekedővé – tájékoztatta hírportálunkat Iványi Noémi tanító.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!