Felnőttek és diákok is szállhattak a muzsika hangján | Pápa Ma

Felnőttek és diákok is szállhattak a muzsika hangján


2017-10-16 21:46:09  | cikk: ha  | A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban a Múzsák Társulat A muzsika hangja című előadása nyitotta a 2017-18-as színházi évadot. A felnőtteknek szóló Vajda, és a diákok számára összeállított Orlai és Tarczy bérletben is szerepelt a zenés darab, így a budapesti színészek három alkalommal is felléptek városunkban.

A Múzsák Társulat már több mint 10 évvel ezelőtt alakult, a Pesti Magyar Színiakadémián akkor végzett Tövispataki Beáta, Endrődi Ágnes és Harcsik Róbert voltak az alapítók, s aztán egyre bővült a társulat. A csapatra jellemző, hogy rendszeresen dolgoznak gyerekekkel is a színpadon, akiknek külön tehetséggondozó kurzusokat tartanak. Ahhoz, hogy a gyerekek színpadra léphessenek, több hónapos előkészítő munka szükséges, mondta Tövispataki Beáta, a színház egyik vezetője. A fiataloknak is meg kell ismerkedniük a színjátszás alapelveivel, szituációs játékokban tehetik próbára kreativitásukat és tehetségüket, s természetesen az énektudás és a színpadi mozgás is fontos.

A zenés előadásban több mint húsz szereplő lépett színpadra

A muzsika hangja című darabot hét évvel ezelőtt vitte színre a társulat, azóta már több mint 90 előadáson vannak túl. A gyermekek többször is cserélődtek, hisz kinőttek a szerepből. Kiss Emma, Ecseki Zsófia és Csillik Ákos is tagja a csapatnak, tavasszal kezdték a próbákat, mint mesélték, nagyon jól érzik magukat a színpadon. - A takarásban még nagyon izgulunk, aztán kilépünk a színpadra és megszűnik minden más, eltűnik az izgalom és csak a játékra figyelünk - mesélték. Endrődi Ágnes - a társulat másik vezetője Tövispataki Beáta mellett - elmondta, hogy ő ének szakon végzett a színiakadémia előtt, aztán a színpad és az ének összeforrt az életében. Nagyon szeret gyerekekkel játszani, főleg olyan tehetséges csapattal, mint a társulat fiataljai.

A muzsika hangja egy örökzöld történet és dallamok is ismerősen csengnek minden korosztály számára. A történet Ausztria megszállásának idején egy kis osztrák faluban játszódik. Máriát, kolostorba vonulása után nemsokkal a zárdafőnöknő rádöbbenti, hogy életvidám, világi életre termett személyisége távol áll a zárda szigorú létformájától. Nevelőnek küldi Máriát az özvegy Von Trapp Georg kapitány házába a hét gyermek mellé. A kastély hamarosan megtelik vidám dalokkal és zenével, s kiderül, hogy a szerelem legyőz minden akadályt, még egy báróné is hoppon marad, ha valódi érzelmekről van szó.

Képek:


Címkék: színház
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-03-21 21:59:19

Kövek


2018-05-10 22:37:20

Paff és barátai Pápán