Zenés bábcirkusz a Pegazusnál | Pápa Ma

Zenés bábcirkusz a Pegazusnál


2017-10-18 16:47:44  | cikk: Babos Petra  | A cirkuszok mesés, vidám és látványos világába varázsolja a nézőket a Pegazus Színház 2017/2018-as bábszínházi bérletének első előadása, a Pitypang cirkusz.
Végh Zsolt színész, igazgató elmondta, minden évadnyitó darabja egy saját mű. Idén a cirkuszt választották, ami hálás téma, de nem könnyű feldolgozni.
-Nem egy klasszikus, irodalmi művet dolgoztunk fel, hanem született egy új előadás, nem olyan, mint szokott, hanem egy cirkusz. A darabban bűvészkedem is, amit sokat kellett gyakorolnom, hiszen színészként muszáj elvarázsolni a gyerekeket, amit mindig örömmel tesznek. A gyerekeknek ez nagyon tetszik, rácsodálkoznak egy-egy produkcióra. Kell a színészet, de a bűvészet is – emelte ki Végh Zsolt, majd hozzáfűzte, ő nagyon szerette a cirkuszi világot.
-Mindig ügyelünk arra is, hogy a karaktereket a színészekre írjuk, így még megéltebbé teszik az előadásokat. Törekszünk arra, hogy sokféle ember legyen a társulatban, de mindenki tudjon többfélét is megjeleníteni, ne csak a saját karakterét – tette hozzá a színész-igazgató.
A gyerekek nagyon élvezték az előadást, szinte „beléptek” a cirkuszba, s együtt szurkoltak, tapsoltak a szereplőkért.
A Pitypang cirkusz című zenés bábcirkuszt Sarkadi Nagy László írta, tervezte és rendezte. A történetet a társulat négy színésze, Katona Anikó, Valler Kata, Gracza Virág és Végh Zsolt kelti életre.
Gracza Virág ebben az évadban kezdett a társulatnál, mint színész. A fiatal, mosolygós lánytól megtudtuk, számára kihívás minden perce az előadásnak, illetve a felkészülési munka is, s ebben az előadásban nemcsak bábozni, de még cirkuszt is kellett csinálni, szóval dupla kihívásnak nézett elébe, de jól vette az akadályokat. Virág jól érzi magát a társulatnál, örül, hogy itt dolgozhat, hiszen sokat segítik, az előadás közben is folyamatosan adják neki a pozitív energiákat. A vidám, zenés bábcirkuszt 6600 kisgyermek tekinti meg az elkövetkező időszakban városunkban és megyeszerte, összesen 30 településen december közepéig. A bérletes sorozat következő előadása pedig januárban lesz, amikor is az Árgyélust és Tündérszép Ilonát láthatja a nagyérdemű.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!