Bontják, építik, szigetelik, szerelik — készül a rendelő a Huszáron


2017-10-18 22:06:15  | cikk: HuHa  | 


Bontják, építik, szigetelik, szerelik — készül a rendelő a Huszáron főképe
30 százalékos készültségi fokon áll a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása, derült ki a mai bejáráson. A beruházásra 60 millió forintot nyert el az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, a kivitelezési munkák szeptember 8-án kezdődtek meg.
-Ez az a beruházás, mely legelőrébb tart, és ami a lakótelep életében egy nagyon fontos fejlesztés –mondta el a helyszínen Áldozó Tamás polgármester, hozzátéve, az épület felújítása mellett a terület rendezését is elvégzik, ehhez a tervező kiválasztása megtörtént, s a tervek birtokában újabb lakossági fórumot tartanak, amin kikérik a helyiek véleményét.Áldozó Tamás polgármester, dr. Vörös Ibolya, az egészségügyi bizottság elnöke és Bocskay László önkormányzati képviselő tekintette meg az építkezést

Az épületegyüttes felújítása kívül-belül látványosan zajlik, közölte a városrész önkormányzati képviselője a bejáráson. Bocskay Lászlótól megtudtuk, a 20 négyzetméteres épületbővítés elkészült, zajlik az épület külső szigetelése és a belső munkákat is végzik a kivitelezők.
-A régi nyílászárókat kibontották, a belső válaszfalak áthelyezése megtörtént, folyamatban van a régi aljzatok bontása, építik az új villamos hálózatot, a víz és fűtés vezetékeit – sorolta a munkálatokat. Mindemellett készítik a tető és a külső falak szigetelését is és a régi vizesblokkok bontásával is végeztek már.
-A jövő héten megérkeznek az új, hőszigetelt nyílászárók, azok beépítése szintén látványos munka lesz és ezt követően is folyamatosan haladnak majd a munkák, így jövő hét végére már 50 százalékos készültségi fokon áll az építkezés – tette hozzá Bocskay László, kiemelve, a beruházás befejezési határideje december vége.
Zajlik az új villamossági vezetékek kiépítése

Áldozó Tamás arról is szólt a bejáráson, hogy az egészségügyi alapellátás további beruházásához a TOP második körében a Béke téri háziorvosi rendelő kiváltására nyújtott be pályázatot az önkormányzat. A jelenlegi információk szerint a megyei közgyűlés november 9-én dönt a pályázatról, ennek eredményéről néhány héten belül a közreműködő szervezettől megérkezik az értesítés, ami alapján nyilvánosságra hozható a döntés.

Képek:


Címkék: TOP
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-07-24 17:27:02

A tervek egy része már kész a Várkert rehabilitációjára