Szép "termékek" a pályaválasztás piacterén


2017-10-20 18:41:51  | cikk: pi-pa  | 


Szép "termékek" a pályaválasztás piacterén főképe
Pályaválasztási kiállítást rendezett ma délelőtt a Veszprém Megyei Kormányhivatal a Városi Sportcsarnokban. A 19. alkalommal megrendezett programon a közel 30 Veszprém megyei középfokú oktatási intézmény mellett Győr-Moson-Sopron, Fejér és Vas megyékből is érkeztek kiállító iskolák.
A rendezvényt Feketéné Földi Judit, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatal vezetője nyitotta meg. Mint mondta, állandóan változó világunkban kiemelkedő jelentősége van a pályaválasztásnak, ami olyan fontos döntés, mely meghatározza a jövőnket. Ez azért különösen nehéz, mert a döntést tizenévesen kell meghozni. A járási hivatal vezetője hangsúlyozta, a kiállítás célja, hogy megkönnyítse, a lehető legtöbb hasznos információval segítse a választást. Ennek érdekében több mint 40 oktatási intézmény képzési kínálatával ismerkedhettek meg a diákok, információkat kaphattak a gyakorlati képzések feltételeiről, részt vehettek a szakmák bemutatóin is. Emellett pályaorientációs tanácsadó és grafológus is várta az érdeklődő fiatalokat.
A megjelenteket dr. Áldozó Tamás polgármester is köszöntötte. A vidáman zsibongó diákokhoz szólva elmondta, a pályaválasztási kiállítások kicsit hasonlítanak a piacokra, de ez nem baj, hiszen nagyon sok a szép „termék”, amit szívesen adnak, és amiből érdemes válogatni. A polgármester felhívta a pályaválasztás előtt álló fiatalok figyelmét arra, hogy érdemes alaposan, jól átgondolni a döntést, hiszen a végzettség megszerzését követően egész Európa területén tervezhetik a jövőjüket.
Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ vezetője a sajtó kérdésére elmondta, az őszi időszakban mindenképpen fontosak a pályaválasztási kiállítások, mert azok a diákok, akik még nem döntötték el, hogy milyen irányban tanulnak tovább, hogy melyik iskolába jelentkeznek, itt könnyebben megtalálhatják a nekik megfelelő intézményt.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-15 14:04:40

Ügyviteli gyakorlatok a Közgázban


ajánlott cikk főképe

2018-12-09 22:17:49

Kézműves díszek, ajándékok az adventi vásárban


ajánlott cikk főképe

2018-12-08 23:46:19

Advent a Pannonia Reformata Múzeumban


ajánlott cikk főképe

2018-12-04 21:14:21

Járdafelújítás a Huszár lakótelepen