Emlékdiplomával köszöntötték a jubiláló pedagógusokat | Pápa Ma

Emlékdiplomával köszöntötték a jubiláló pedagógusokat


2017-10-21 13:31:58  | cikk: Babos Petra  | Pápa Város Önkormányzata minden évben emlékdiplomák átadásával tiszteleg a nyugdíjas pedagógusok előtt. Idén a Városháza nagytermében köszöntötték az 50, 60 és 65 évvel ezelőtt végzett pedagógusokat. Az ünnepi alkalmon részt vett – többek között – dr. Poór Zoltán, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának dékán helyettese, dr. Kovács Zoltán, országgyűlési képviselő, Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester és Egyházi Andrea tankerület-vezető.
Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a megjelenteket

A Munkácsy-iskola diákjainak színvonalas műsora után Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Az alpolgármester egy idézettel kezdte beszédét: „Keress olyan mestert, akinek szelleme világos, tudása nagy és szíve jó.”
-Egész életünk során olyan pedagógusokat keresünk, akiknek a szelleme világos, akik számunkra utat tudnak mutatni, akiknek a tudása nagy, s ezt át is tudják adni nekünk, valamint nem utolsó sorban, akiknek a szíve jó, hiszen ez is elengedhetetlen. Az Önök esetében ez mind érvényes. Önök példaként állnak a leendő pedagógusok előtt is, meg tudják mutatni, hogy igenis lehet sok évtizeden keresztül egy munkát végezni, hiszen ennek komoly nyomai vannak, mégpedig a tanítványok – mondta Unger Tamás, majd további boldog nyugdíjas éveket és kellemes emlékidézést kívánt.
Dr. Poór Zoltán örömmel jött Pápára, hiszen tudja és tapasztalta, hogy mi mindent is jelentett Pápának és a környéknek a pedagógusképzési hagyomány. Az az iskolavárosi múlt, amit büszkén vállalhat továbbra is Pápa.
-A pápai tanítóképzőben végezettek tudása, kompetenciája még mindig kihat. A Széchenyi Egyetem fejlődése is egy pápai embernek, Szekeres Tamásnak köszönhetően fejlődik. Pályám záró szakaszához elérkezve, köszönetemet fejezem ki azoknak, akik segítették az elődök által megteremtett értékek megőrzését, hogy mi azt tovább vihettük, s készülhessünk arra, hogy mi is szolgáljuk az értékek megőrzését és újrateremtését.
Dr. Csepregi Istvánné gyémánt emlékdiplomát vehetett át

Az arany, a gyémánt és a vas emlékdiplomákat Unger Tamás és dr. Poór Zoltán nyújtotta át az 50, 60 és 65 éve végzett pedagógusoknak.
Arany diplomában részesült Kádár Károlyné és Kecskés Istvánné. Gyémánt emlékdiplomát kapott Barták Béláné, Bors Sándorné, Csizmadia József, Dávidházy Ferencné, dr. Csepregi Istvánné, dr. Horváth István, Ékes Tiborné, Kovács Anna, Mészáros Ferencné, Németh Ferencné, Németh Józsefné, Páter Mihályné, Szalai Ferenc és Szalay Gyula. Vas diplomát vehetett át Buvári Enochné, Csizmadia Ferencné, Fuchs Mártonné, Molnár Józsefné, Nemes Béláné és Pethő Gyuláné.
Az átadó után dr. Csepregi Istvánné köszönetét fejezte ki az elismerésért, s elmondta, ők 1956-ban 30-an érettségiztek a tanítóképzőben. Azután szétrebbentek az ország különböző pontjaira, s tanították a felnövekvő generációkat. A tanáraiknak még a mai napig is hálásak.
A pedagógus emlékdiploma átadó ünnepség végén kötetlen beszélgetésre, emlékidézésre hívták az ünnepelteket és hozzátartozóikat.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-06-24 22:44:21

Csendes csodák


2018-05-07 23:08:41

Hasznosítsd újra! - Ökotalálkozó a Weöresben


2018-07-27 19:49:40

Indulatos véleménycsere a városi piacról


2018-08-01 09:51:36

Megkezdődött az emlékműépítés a körforgalomban