Forgalomkorlátozás a négy felújítandó utcában


2017-10-22 10:01:24  | cikk: HuHa  | 


Forgalomkorlátozás a négy felújítandó utcában főképe
A kedden kezdődő útfelújítások jelentős forgalomkorlátozással járnak, érdemes lesz az alternatív útvonalakat használni a következő hetekben a Korona, Vásár, Török Bálint utca és a Várkert út helyett – tájékoztatott a minap Molnár István városfejlesztési osztályvezető. Mint arról hírt adtunk, a 650 millió forintos kormánytámogatás felhasználásának első üteme október 24-én kezdődik és december 8-ig tart, ez idő alatt az érintett utcákban nehezebb lesz a közlekedés.

A kivitelezők kedden mind a négy utcában megkezdik a munkaterület kitáblázását, ekkor még nem kell komplett forgalomkorlátozásra számítani, de szerdán már érkeznek a munkagépek és kezdődik a bontás.
-Kétféle forgalomkorlátozás mellett dolgoznak a kivitelezők: teljes útzár lesz a Török Bálint utcán a lámpás kereszteződés és a körforgalom között három héten keresztül, a másik három utcában pedig félpályás lezárásra kell számítani – közölte az osztályvezető. Hozzátette, az építők mindig csak az aznapi munkaterületen korlátozzák a forgalmat. A munkavégzés idején jelzőőrös forgalomirányítás lesz, lámpás megoldást csak akkor alkalmaznak, ha hosszabb szakaszon, hosszabb időre kell a munkaterületet lezárni.

Az útfelújítás szegélyépítést, autóbuszöböl építést is tartalmaz, a végén pedig aszfaltozást két rétegben. Az első munkafázisoknál rövidebb szakaszon dolgoznak, így a lezárások is kisebb területet érintenek, az aszfaltozásnál viszont komplett félpályás lezárásra kell számítani. Az autóbusz közlekedést nem érintik a korlátozások, azok még a teljesen lezárandó Török Bálint utcára is behajthatnak.

Az útfelújítások idején a szakemberek alternatív útvonalak használatát javasolják, a teherforgalmat a Kisfaludy utca felé terelik, a személyforgalom számára az Erkel utcát, a belvárosi utcákat és az elkerülő utat tartják praktikusnak a torlódások elkerülése érdekében.
Molnár István arról is szólt, a bontási és aszfaltmarási munkák idején számítani kell arra, hogy rossz minőségű útburkolaton kell közlekednie azoknak, akik mégis a felújítandó szakaszokon haladnak, de porszennyeződésre és zajhatásra is készüljenek az erre járók. Áldozó Tamás polgármester mindenkitől türelmet kért a munkálatok idejére.
-Egészen biztos, hogy próbára teszi a türelmünket ez a munka, és olyan közlekedési csúcsokat okoz, ami sokaknak megnehezíti a munkába, iskolába való eljutását. Azt kérjük, használják az alternatív útvonalakat, vagy válasszák a tömegközlekedést, esetleg a gyalogos, kerékpáros közlekedést részesítsék előnyben.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-07-09 20:13:20

Jótékonysági koncert a templomért


ajánlott cikk főképe

2018-06-07 20:50:19

Színes programkínálat a Múzeumok Éjszakáján a Kékfestő Múzeumban


ajánlott cikk főképe

2018-09-19 14:18:03

Félezer résztvevő az autómentes napon


ajánlott cikk főképe

2018-04-30 22:41:56

Ismét kutyakiállítás Pápán