Newaza versenyt rendeztek | Pápa Ma

Newaza versenyt rendeztek


2017-10-24 16:02:11  | cikk: Haraszti Gábor  | Az évről-évre megrendezésre kerülő országos földharc bajnokság idén a Budapesten rendezett judo világbajnokság valamint a sűrű versenynaptár miatt elmaradt, ám köszönhetően a Judo a Pápai Sportért Alapítvány edzőinek a sportág kedvelői idén sem maradtak megmérettetés nélkül. A Pápai Küzdősport Centrumban ugyanis newaza (földharc) versenyt rendeztek. Az ország szinte minden pontjáról érkeztek versenyzők, húsz kategóriában közel 70 nevezést regisztráltak a pápai szervezők.
- A newaza versenyek remek alkalmat biztosítanak arra, hogy olyanok is visszatérjenek a versenyzéshez, akik koruknál fogva vagy valamilyen sérülés miatt az állásból való küzdelmet már nem tudják vállalni – tájékoztatott Mezei Csaba, a verseny egyik szervezője. Külön kategóriát hirdettünk a színes öveseknek, a tanuló fokozatú judokáknak és a fekete öves mestereknek. A verseny végén pedig az open kategóriában övfokozattól, súlytól és nemtől függetlenül bárki bárkivel összemérhette erejét. Nem meglepő módon a Bakony Bajnoka címet a veresegyházi versenyző, a 167 kilós Kerstner Róbert nyerte, aki az open kategória mellett nehézsúlyban is mindenkit maga mögé utasított. Nagyon örülünk, hogy ennyien eljöttek hozzánk, földharc versenyen ez a szám kifejezetten jónak mondható.
Mezei Csaba hozzátette, pápai színekben három utánpótlás-korú, három felnőtt férfi és négy női induló volt, mindannyian jól teljesítettek, külön kiemelte Füstös Istvánt, aki 40 esztendősen, élete első versenyén aranyéremmel gazdagodott.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-06-11 17:28:43

Szavazzon a pápai gyermekfutamra!


2018-05-04 08:52:54

Kötelező a három pont a megyei rangadón


2018-03-23 10:41:50

Megtörné a hazai átkot a Perutz FC


2018-08-01 20:03:25

Szurkolói ankét