Idősek a Pápai Rendőrkapitányságon


2017-10-26 10:17:52  | cikk:  | 


Idősek a Pápai Rendőrkapitányságon főképe
A pápai Vajda Lakótelepi Nyugdíjas Klub tagjai tettek látogatást a Pápai Rendőrkapitányságon 2017. október 24-én délután.

A klubtagok elsőként megtekintették a rendőrkapitányság felújított épületét és udvarát, majd megismerkedtek az előállító helyiséggel. Ezt követően dr. Varga Balázs rendőr alezredes, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője tartott számukra tájékoztatást a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályairól. Az osztályvezető kiemelte, hogy az őszi-téli időszakban mind a gyalogosok, mind a kerékpárosok vonatkozásában kiemelt hangsúlyt kap a láthatóság, ezért a fényvisszaverő mellény viselését lakott területen belül is ajánlotta. Beszélt az idősek körében egyre népszerűbb elektromos kerékpárról is, amelynek kapcsán kihangsúlyozta, hogy a kerékpár motorjának működtetése esetén az alkoholfogyasztás szempontjából zéró tolerancia érvényesül e jármű esetében is.  Felhívta a szépkorúak figyelmét az úttesten történő átkelés szabályaira. Rámutatott arra, hogy az áthaladás a gyalogos-átkelőhelyeken a legbiztonságosabb, ám ott is csak akkor kezdjék meg az átkelést, ha meggyőződtek arról, hogy az érkező gépkocsi megadta számukra az elsőbbséget.

A délután végén minden látogató láthatósági mellényt és egy, a gyalogos közlekedés szabályait tartalmazó kiadványt kapott ajándékba.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-08-28 15:08:37

Négy baleset az elmúlt héten


A Pápai Rendőrkapitányság 2018. szeptember 1-jén délután toborzással, közlekedési játékokkal, kerékpár regisztrációval és rendőrautóval várja az érdeklődőket Pápán, a volt Kilián lakótelepen.

A Nyárbúcsúztató Játszótéri Nap keretében, az AEGON játszótéren 15 órától kialakított...

2018-08-28 11:11:33

Rendőrségi meghívó az AEGON játszótéri napra


Garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy 27 éves pápai nő ellen.

Egy állampolgár értesítette a rendőrséget 2018. augusztus 23-án, hogy aznap délután Pápa belvárosában egy ismeretlen nő megszólította, majd minden előzmény nélkül bántalmazni kezdte. Az adatgyűjtés eredményeként...

2018-09-05 14:50:33

Bántalmazott egy járókelőt, a rendőrök elfogták


ajánlott cikk főképe

2018-05-04 08:31:33

Búcsúzunk Aldotól