Vidám hangulat a tarczys Halloween-partin | Pápa Ma

Vidám hangulat a tarczys Halloween-partin


2017-10-27 18:56:29  | cikk: Babos Petra  | Boszorkányok, fekete macskák, csontvázak és ijesztő szellemek lepték el ma délután a Tarczy Lajos Általános Iskola auláját a hagyományos Halloween-partin, melyet az intézmény már évek óta megszervez a kéttannyelvű tagozatra járó alsós diákoknak.
Hardi Tünde tagozatvezető elmondta, az intézményben már évek óta hagyomány, hogy az ősi kelta ünnepet, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak október 31-én éjszaka, a pápai tarczys tanulók is felelevenítenek.
- A gyerekek egész héten a Halloweennel foglalkoztak, feldíszítették tantermeiket, az aulát vidám, az ünnephez kapcsolódó figurákkal, díszekkel. Egy máig fennmaradt hiedelem szerint október utolsó napján a legvékonyabb a választóvonal az élők és a holtak világa között. Az eltávozott lelkek ilyenkor útra kelnek, addig barangolnak, amíg meg nem találják egykori lakhelyüket, és ezen az éjszakán megpróbálnak visszatérni a világba. Az ünnepen a gyerekek édességért háztól-házig járó szokásának eredete az írországi óhazába nyúlik vissza, nagy valószínűséggel az ír, angol, skót bevándorlók hozták magukkal és honosították meg az USA-ban. Az ünnep tradicionális szimbóluma a töklámpás - mondta Hardi Tünde, aki hozzáfűzte a programot szellemes játékokkal is színesítették, ahol mindenki kedvére szórakozhatott.
A jó hangulatú délutánra a tanárok is jelmezbe bújtak, Butiné Kemenczki Anita, a rendezvény szervezője Harry Potter alakjaként vezette a programot.
A gyerekek egy jó hangulatú felvonulás és műsor után a saját tantermeikben folytatták a mulatozást, ahol finomabbnál-finomabb és ötletesebbnél-ötletesebb édességeket fogyaszthattak el jóízűen a szülők jóvoltából.


Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-04-09 08:32:47

Muzsikavalkád


2018-05-10 21:49:43

Szombattól látogatható a kiállítás


2018-05-08 23:38:34

Szűkebb pátriánk - újratöltve


2018-04-25 21:37:44

A bőr nem felejt - folytatódott a Máltai Szeretetszolgálat előadássorozata