Pápai aranyérem az osztrák formagyakorlat bajnokságon


2017-11-02 12:20:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápai aranyérem az osztrák formagyakorlat bajnokságon főképe
Október végén rendezték az ausztriai Kottingbrunnban a három fordulóból álló Donau Cup záró fordulóját, ami egyben Ausztria nemzeti bajnoksága is. Szomszédainknál egyre népszerűbb a judo ezen ága, minden versenyükön egyre többen és többen vállalják a megmérettetést. Magyarországot egyedüliként a pápai Mezei Csaba - Mezei Lajos páros képviselte, osztrák, román és lengyel ellenfelekkel szemben, a pápai kata csapat többi tagja sajnos sérülés és munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott versenyezni. A pápai testvérpár ezúttal a dobástechnikák formagyakorlatában (nage no kata) és a fő versenyszámukban, az önvédelmi formagyakorlatban (kime no kata) mutatta meg az osztrák bírókból álló zsűrinek tudását. A nage no katában a 14 induló közül a negyedik helyen végeztek, amit csalódásként éltek meg, mivel gyakorlatukat minimum a dobogóra várták. A kime no katában azzal az osztrák párossal néztek farkasszemet, akik az idei máltai kata Európa-bajnokságon a hatodik helyen végeztek, megelőzve ezzel a magyar párost. A verseny utolsó gyakorlata volt a Mezei testvérek katája, amit ezúttal hiba nélkül sikerült bemutatni. Az osztrák bírók szerint is egyértelműen a pápai judosok gyakorlata sikerült jobban, így otthonukban sikerült revansot adni az ausztriai versenyzőkön, a Donau Cup harmadik fordulójában, kime no katában tehát pápai aranyérem született. A verseny végén hirdettek eredményt a három forduló eredményei alapján, ahol a kime no kata formagyakorlatban szintén a Mezei testvérek örülhettek a győzelemnek, és vették át boldogan a győztesnek járó díszkardot. Annak tükrében különösen értékes a pápai győzelem, hogy a három fordulóból csak kétszer tudtak versenyezni, mivel a második fordulóra Lajos munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudtak kiutazni. A formagyakorlat versenyszezon véget ért, így a győztes páros tagjai most már teljes erővel tudnak koncentrálni edzőkollégáikkal együtt a tanítványok versenyzésére, akiknek most indul a versenyidőszak, amire az első osztályú felnőtt Magyar Kupával hangoltak. A szezon első versenyén Meksz Alexa ötödik helyezést ért el, Fábiánné Reiner Cecília pedig a dobogó alsó fokára állhatott. Ez a verseny remek főpróba volt a két hét múlva esedékes másodosztályú magyar bajnokságra, ahova ezúttal négytagú női csapat utazik városunkból.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-11 09:31:17

Válogatott tagságot szereztek az atléták


ajánlott cikk főképe

2019-10-07 19:05:04

Sakk: Győzelemmel indult a bajnokság


ajánlott cikk főképe

2019-10-10 18:55:37

Perutz FC: Három alapember sem játszhat a Puskás ellen


ajánlott cikk főképe

2019-05-17 17:26:02

Mentősök horgászversenye


PÁPA időjárás