Túl nagy előnyt adott ellenfelének a Motax-Pápai KC


2017-11-04 17:55:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Túl nagy előnyt adott ellenfelének a Motax-Pápai KC főképe
A múlt heti sima vereség után az Óbudai Kaszások ellen igazi rangadóval folytatta az NB I/B-s kosárlabda bajnokságot a Motax-Pápai KC. A zöld csoportban a feldobás előtt mindkét csapat ugyanazzal a mérleggel – két győzelemmel és négy vereséggel – állt, Kálmánék természetesen abban reménykedtek, hogy kihasználva a hazai pálya előnyét, visszatalálnak a helyes útra és behúzzák a fontos négy negyedet. A vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést a feldobás után, gyors játékukkal és ziccerekkel hamar ötpontos lett a különbség (6-11). Kevés lepattanót szedtek a hazaiak, több technikai hiba is becsúszott, tíz perc után két ponttal a vendégek vezettek (15-17). A rövid pihenő után sem változott a játék képe, az Óbuda egy hajszállal jobban koncentrált, hazai oldalon viszont nem sikerült javítani a játék minőségén, ráadásul a vendégek egyre magabiztosabban dobtak a hárompontos vonalon túlról, ami a Pápáról nem lehetett elmondani, 12 tripla kísérletükből mindössze három landolt a gyűrűben az első félidőben. A nagyszünetben 36-43 állt a táblán. Vendég hármassal indult a harmadik etap, melyre Horváth válaszolt, ezt leszámítva a triplák és a ziccerek kihasználásával továbbra is hadilábon álltak a mieink, az utolsó negyedre 13 pontra nőtt a különbség (51-64). Mindent egy lapra feltéve jött ki az utolsó tíz percre a Pápa, ami úgy tűnt, meghozza a remélt fordulatot. Egy 5-0-s futással négy percig pont nélkül tudta tartani ellenfelét a hazai gárda, eshetett volna több kosár is, azonban nem sikerült élni a kínálkozó lehetőségekkel. Ennek ellenére négy perccel a vége előtt Horváth Attila büntetőivel és Fülöp hármasával négy pontra zárkóztak a vendéglátók, ráadásul Horváth Gergő 2+1-es akciójával már csak egy pont volt a differencia (67-68). A nézők által remélt fordítás azonban elmaradt,69-70-nél Horváth Gergő hármasa és Kálmán középtávolija is kimaradt, és mivel a hajrában jól büntetőztek Vámosék, megnyerték a fontos találkozót 76-71 arányban.

Vajda Balázs: Elkeseredett és csalódott vagyok, hiszen megfelelően felkészültünk az ellenfél játékából, az első félidőben mégsem az történt a pályán, amit szerettünk volna. Tudtuk, hogy ha elkapják a fonalat, akkor szinte bármilyen szituációból bedobják a hármast, a második negyedben mintha nem akartunk volna védekezni, hat kísérletből négyet be is vágtak. De még így is volt esélyünk 20 pontos hátrányból visszajönni, sajnos a döntő szituációkban a fáradtság miatt rossz döntéseket hoztunk. Hamar rendbe kell tenni a dolgainkat, mert komoly problémáink lehetnek a jövőben.

Motax-Pápa KC - Óbudai Kaszások 71-76 (15-17, 21-26, 15-21, 20-12)

Városi Sportcsarnok, NB I/B, zöld csoport. V: Surányi, Tóth, Kéri
Motax-Pápai KC: Horváth A. 20/12, Fülöp 8/3, Schveighoffer 4, Keller 4, Magyari 3, cserék: Kálmán 19/3, Horváth G. 10, Németh A. 3, Kasza, Présing.

A pontvadászat Sopronban folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-15 10:54:32

Átalakulhat a városi kispályás bajnokság


ajánlott cikk főképe

2020-07-15 21:51:56

A második félidőben kijött az osztálykülönbség


ajánlott cikk főképe

2020-04-22 18:58:51

Nézőcsúcsra számítanak a láthatatlan bajnokin


ajánlott cikk főképe

2020-07-03 12:13:48

Rutinos labdarúgóval erősített a Perutz FC