A második félidőben fordított a Perutz


2017-11-05 16:16:09  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


A második félidőben fordított a Perutz főképe
Két idegenben megvívott bajnoki után vasárnap kora délután ismét hazai környezetben lépett pályára a Pápai Perutz FC. Marton Miklós hatodik helyen álló csapata azt a Puskás Akadémia II-t fogadta, mely egy ponttal és egy hellyel előzte meg a mieinket. A tabellán elfoglalt helyezések és a forma alapján tehát nem volt túlzás kijelenteni, hogy a Veszprém és az Érd után újabb rangadóra készültek a sárga-kékek. Skriba sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, a hazaiak a Sánta - Domján, Kovács, Kozma, Böröczky - Nagy B., Somogyi, Baldauf, Németh L., Hanzl - Szabó Zs. összetételben sorakoztak fel az első félidőben. A hazaiak kezdték jobban a meccset, a tízedik percben mindjárt Szabó Zsolt előtt adódott nagy ziccer, ám 11 méterről fölé lőtt a gólerős támadó. Újabb tíz minutumot kellett várni az első vendég lehetőségre, Hudák távoli szabadrúgása csapódott veszélyesen, végül Sánta a felső lécre tudta tolni a játékszert. Két perccel később Hanzl pontrúgása kerülte el egy méterrel a jobb kapufát. A félidő derekán Deutsch esett el a tizenhatoson belül, miután Kováccsal találkozott, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A véleményes tizenegyest Hudák lőtte a kapu jobb oldalába 0-1. Fél óra elteltével Szabó kapott kecsegtető helyzetben labdát a tizenegyes pont környékén, lövésébe azonban az utolsó pillanatban belevetődtek a vendég védők. Fordulás után előbb egy Hudák, majd egy Németh próbálkozást jegyezhettünk fel, s bár mindkettőben több volt, az eredmény nem változott. A 61. percben aztán egy szemmel láthatóan begyakorolt figurából egyenlített a Pápa, Böröczky nagy bedobását Németh csúsztatta meg, Szabó pedig félfordulatból a kapu jobb sarkába lőtt 1-1. A 73. percben ijesztő jelenetnek lehettünk szemtanúi, ugyanis egy felpattanó labdánál Radó lekönyökölte Böröczkyt, aki azonnal elveszítette az eszméletét, a közelben álló pápai játékosok rögtön jelezték, hogy jöjjön a segítség. Szerencsére a balhátvéd az ápolás után magához tért, mentővel kórházba szállították, és a legfrissebb információk szerint jobban van, mindenesetre egy jogos piros elmaradt. A 79. percben Hanzl bedobása került át a hosszúra, ahol a felpattanó labda Csilus kezét érintette, Leél-Őssy játékvezető ismét tizenegyest ítélt. A büntetőt Szabó Zsolt a jobbra vetődő Tóth mellett magabiztosan balra lőtte 2-1. A 86. percben Hanzl adta be a szögletet, melyet a kimozduló felcsúti kapus elől Császár csúsztatott meg, a tizenegyespontról pedig Nagy Bálint a bal felsőbe lőtt, kialakítva ezzel a 3-1-es végeredményt.

Perutz FC – Puskás Akadémia II. 3-1 (0-1) Gsz.: Szabó 2, Nagy ill. Hudák

Marton Miklós:
Jó mérkőzést játszottunk egy jó csapat ellen. Nem kezdtük rosszul a meccset, aztán helyzet nélkül megszerezte a vezetést a Puskás, de mondtam a fiúknak az öltözőben, hogy nincs semmi gond, a játékunk az jó, benne van a fordítás lehetősége. Így is lett, ellenfelünknek nem volt a második játékrészben sem helyzete. Dicséret illeti a fiúkat, amiért mentálisan erősek voltak, úgy gondolom, nem sok csapat tudott volna ilyen helyzetből felállni.

Perutz FC: Sánta - Domján, Kovács (Császár 69), Kozma, Böröczky (Farkas 76)- Nagy B., Somogyi, Baldauf (Jurik 46), Németh L., Hanzl - Szabó Zs.

Puskás Akadémia II.: Tóth – Csilus, Radó, Lipcsei, Deutsch – Erdei (Tamás 47), Madarász (Oliveira 77), Mim (Szabó 80), Kovács, Hudák – Péter

További eredmények:
Andráshida – III. kerületi TVE 3-1
Csepel – Kaposvár 0-0
THSE-Szabadkikötő – Ajka 0-5
Veszprém – Érd 0-0
Csorna – Videoton II. 1-4
Dunaharaszti – Gyirmót II. 1-0
BKV Előre – Pénzügyőr SE 0-1

A bajnokság élmezőnye:
  1. FC Ajka 27 pont
  2. Kaposvár 26
  3. Érd 26
  4. Videoton II. 25
  5. Perutz FC 22

Képek:

Kapcsolódó cikk(ek):

Címkék: Perutz
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-08 15:48:17

Hat forduló után is veretlen a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2019-10-24 16:49:25

Közvetlen riválisához utazik a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2019-07-13 14:31:16

Öt gólt rúgott első edzőmeccsén a Perutz


ajánlott cikk főképe

2019-09-06 09:05:12

Székesfehérváron is folytatná jó sorozatát a Perutz FC


PÁPA időjárás