Újborok, libaételek ünnepe a hétvégén


2017-11-06 18:37:26  | cikk: HuHa  | 


Újborok, libaételek ünnepe a hétvégén főképe
Kulináris és kulturális csemegékkel várja a látogatókat a hétvégén a Szent Márton-napi Újbor Ünnepe az Esterházy-kastély udvarán. A hagyományos rendezvény pénteken és szombaton kínál változatos programokat a jó borokat, finom ételeket, zenés estéket és kreatív elfoglaltságokat kedvelőknek – tudtuk meg a szervezők mai sajtótájékoztatóján.

Bognárné Novák Ilona, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatóhelyettese elmondta, pénteken 17 órától, szombaton pedig már 16 órától várják a vendégeket az Esterházy-kastély udvarára szervezett programon.
-A rendezvény megnyitóját pénteken 18 órakor tartjuk, újbor szenteléssel, bor- és pálinkalovagok avatásával. A színpadi produkciókat helyi és környékbeli amatőr művészeti csoportok és zenekarok adják, ünnephez kapcsolódó, szórakoztató műsorokkal. A két nap alatt közel tíz fellépőt köszönthetünk a színpadon – közölte.
A szombati nap kiemelt előadója a Pankasztik zenekar lesz, koncertjük 19 órakor kezdődik. A méltán népszerű formáció a django-pop műfaj jeles képviselője, zenéjük a „boldog békeidők” jazz-es hangzásvilágát ötvözi a modern pop és világzene egyediségével.
Ilyen kedves díszeket készíthetnek az Esterházy-kastély kézműves műhelyében a családok

-Szombaton a Liba-Tour elnevezésű többhelyszínes játszóházba is várjuk a családokat. A program három helyszínen - az Esterházy-kastélyban, a Kékfestő Múzeumban és a Kópé-Várban – kínál kézműves elfoglaltságot a résztvevőknek, aki pedig a három állomás közül legalább kettőt felkeres, részt vesz a szombat esti nyereménysorsoláson - ismertette az igazgatóhelyettes. A lepecsételt menetleveleket a kastélyban kell leadni, a nyereménysorsolást 18 órakor tartják a színpadon.

A gasztronómiai kínálatról négy hazai történelmi borvidék hat pincészete gondoskodik, de pálinkából és kürtőskalácsból sem lesz hiány – tájékoztatott Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője. Mint mondta, a balatoni, tokaji, villányi és somlói borvidékről érkeznek a borászatok, akik az érett nedűk mellett már újboraikat is felvonultatják a rendezvényen.
-Márton nap elképzelhetetlen liba ételek nélkül, így természetesen ezúttal is várjuk a vendégeket libából készült különböző finomságokkal – tette hozzá.
A Liba-Tour kastélybeli állomásáról Boros Katalin elmondta, kedves, igényes díszeket készíthetnek a családok, melyek részben Szent Márton napjához kapcsolódnak, részben az őszt idézik meg. A kreatív tevékenységek mellett pedig közkívánatra ismét lesz perecsütés is.
A november 10-11-én zajló Szent Márton-napi Újbor Ünnepének részletes programja a programajánló menüben olvasható.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-10 07:43:26

Az Erkel Színházban szerepeltek az erkelesek


ajánlott cikk főképe

2018-09-24 19:47:35

Beszámolókat hallgatott meg a tapolcafői testület


ajánlott cikk főképe

2018-07-16 18:55:16

Kiállítás a Képzőművészek Nyári Táborából


ajánlott cikk főképe

2018-07-09 13:47:04

Nyári gyermektáborok a JMSZK-ban