Prózamondó verseny a Weöresben


2010-05-06 16:37:01  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Prózamondó verseny a Weöresben főképe
A pápai és Pápa környéki általános iskolákból összesen 28 diák érkezett a prózamondó versenyre ma délután a Weöres Sándor Általános Iskolába. A megjelenteket Horváth Attila igazgató köszöntötte, majd megkezdődött a korosztályonként megrendezett verseny. Tegyi Tibor igazgatóhelyettes kérdésünkre elmondta, évek óta nagyon széles a választott prózai művek palettája. A legkisebbek természetesen a meserészleteket preferálják, a nagyobbak viszont – a klasszikusoktól egészen a mai modern művekig – a legkülönfélébb alkotásokat hozzák el a megmérettetésre.
Az alsó és a felső tagozatosokat is háromtagú zsűri értékelte. A bizottságban helyet kapott Bognárné Lovász Ilona művelődésszervező, Bognár József nyugalmazott iskolaigazgató, Gosztola István és a Weöres Sándor Általános Iskola nyugalmazott pedagógusai. A legjobbak könyvutalványban részesültek.

1-2. osztály: 
   1. helyezett: Karcsai Áron (Csót)
   2. helyezett: Magyar Johanna (Pápa, Weöres)
   3. helyezett: Licsauer Márk (Pápa, Szent István)

3-4. osztály:
    1. helyezett: Hegyi Alexandra (Pápa, Weöres)
    2. helyezett: Nagy Bettina (Pápa, Weöres)
    3. helyezett: Csuti Blanka (Pápa, Munkácsy)

5-6. osztály:
    1. helyezett: Szabó Boglárka (Pápa, Tarczy)
    2. helyezett: Amberger Zsófia (Pápa, Weöres)
    3. helyezett: Radics Regina (Pápa, Weöres)

7-8. osztály:
    1. helyezett: Hunyadi-Nagy Eszter (Pápa, Tarczy)
    2. helyezett: Móczár Bence (Pápa, Tarczy)
    3. helyezett: Kiss Viktória (Pápa, Weöres)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet