Őszi játszóház az Erkelben


2017-11-07 14:56:42  | cikk: Babos Petra  | 


Őszi játszóház az Erkelben főképe
Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában október vége az őszről szólt. Dávid Tamásné tanító szervezésében a tanulók több oldalról közelíthették meg ezt a szép évszakot.
-Nyitásként elhangzott Petőfi Sándor Itt van az ősz, itt van újra című verse, majd a 3. z osztályosok őszi dalokat énekeltek, furulyáztak. Az 1.a osztály tanulóival Szent Mihály-napi vásárba vezették el az alsó tagozatosokat, ízelítőt adva, mennyire más hangulata volt egy vásárnak régen. Pusker-Orbán Petra ismeretterjesztő előadásában bemutatta az ősz jeles napjait, ezek jellemzőit. Megszólaltak pásztoroknak öltözött gyerekek, akik az állatok viselkedéseiből jósolták meg az időjárást karácsonyig. Az alsó tagozat 8 osztályában 16-féle kézműves várta a gyerekeket. A többnyire természetből gyűjtött alapanyagokból mindenki kedvére alkothatott. Készíthettek pókhálót, gesztenyepókot, csipkebogyóból koszorúszívet, kukoricacsőből állatfigurákat, fatörzsszeletből festhettek dísztököt, levelekből őszanyót, dióhéjból denevért, csuhéból virágot, tobozból baglyot. Három helyszínen kipróbálhatták ügyességüket is az erkelesek, kukoricát fosztottak és morzsoltak, megtapasztalva e fizikai munka nehézségét. Nagy koncentrációt igényelt a guruló dió széttörése régi fakalapáccsal, de szurkolhattak egymásnak a krumpli szedő-, illetve a diógyűjtés talppal versenyen – tudtuk meg Dávid Tamásnétól.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!